Trend

Yeni elektrikli Lancia Ypsilon, 400 km’lik menzille tanıtıldı!

İtalyan otomobil üreticisi Lancia, uzun yıllar süren aranın ardından tamamen elektrikli Ypsilon modelini görücüye çıkardı.

Şirket tarafından 14 Şubat’ta gerçekleştirilecek tanıtım öncesinde Lancia, yeni elektrikli Ypsilon ile ilgili çeşitli görseller ve bilgiler paylaştı. Marka tarafından yapılan açıklamayla birlikte aracın Limited Edition Cassina versiyonu tanıtıldı. Sadece 1.906 adetle sınırlı olacak olan seri, elektrikli olarak satılacak.

Genel olarak araca baktığımızda markanın Pu+Ra HPE konseptinden pek çok farklı izler taşıdığını görüyoruz. Ön tarafta yer alan ince LED barlar ve yuvarlak formdaki far grubuyla birlikte araç, diğer Stellantis modellerine kıyasla daha şık gözüküyor. Arka tarafa geldiğimizde Y grafikli stop grubu ve siyah bir bölümün üzerinde yer alan Lancia yazısı araca farklı bir hava katıyor.

İç mekana geçtiğimizde ise bizleri oldukça yüksek kalitedeki malzemeler karşılıyor. Lancia’nın deyimine göre araç, İtalyan salon odasını yansıtıyor. İtalyan mobilya markası olan Cassina ile yapılan iş birliği sebebiyle araçta yer alan kadife koltuklar ve mavi detaylar oldukça hoş gözüküyor.

Teknoloji tarafına gelirsek Lancia’nın SALA adını verdiği yeni multimedya sistemi araçta yer alıyor. Oldukça büyük bir dijital gösterge paneli ve multimedya ekranına sahip olan aracın üst bölümünde yer alan yuvarlak bölüm yapay zeka destekli sesli asistan görevi görüyor.

Yeni elektrikli Lancia Ypsilon modelinin teknik detaylarını net olarak bilemiyoruz. Ancak marka tarafından aktarılanlara göre model, WLTP verilerine göre 403 km’lik bir menzil sunabiliyor. Bu da bizlere aracın Stellantis’in diğer modellerinden alışık olduğumuz 54 kWh’lik bataryaya sahip olduğunu gösteriyor.

İtalyan hatchback platformunu Peugeot e-208, Opel Corsa Elektrik ve Jeep Avenger ile paylaşıyor. İçten yanmalı tarafında ise 1.2 litrelik hafif hibrit bir ünitenin karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu