ABD’den büyük adım: TikTok yasağı teklifi meclisten geçti!

ABD tarafından uzun zamandır konuşulan TikTok yasağı ile ilgili teklif meclis tarafından büyük çoğunlukla kabul edildi.

Çarşamba günü gerçekleştirilen oylama kapsamında TikTok yasağı için toplamda 417 oy kullanıldı. 352 adet evet oyunun çıkması sonucunda TikTok’un yasaklanmasına ilişkin teklif senatoya sunuldu. “Amerikalıları Yabancı Düşmanların Kontrollü Uygulamalarından Koruma Yasası” olarak adlandırılan teklifin ayrıntılarına gelin hep birlikte yakından bakalım.

İlk başta her ne kadar yasaklamadan bahsetsek de ABD hükümeti direkt olarak uygulamayı yasaklamak istemiyor. Bunun yerine TikTok’un sahibi olan Çinli ByteDance’in 5 aylık süre dilimi içerisinde TikTok’u satmasını istiyor. Eğer şirket uygulamaya satmazsa sosyal medya platformu ülke genelinde yasaklanacak.

Yasakla birlikte platform Apple ve Google gibi önemli şirketlerin mağazalarından tamamen kaldırılacak. Bu da bizlere ABD hükümetinin ByteDance’i satış yapmaya zorladığını gösteriyor. Şimdilik yasa mecliste kabul edilse de son kararı senato verecek. Senatonun onay vermesinin ardından başkan Joe Biden tarafından onaylanacak olan yasa yürürlüğe girecek.

Bu hareketin ardından TikTok‘ta şu şekilde bir açıklama geldi:

“Bu süreç gizliydi ve yasa tasarısının tek bir nedeni vardı: Bu bir yasaktı. Senato’nun gerçekleri değerlendireceğini, seçmenlerini dinleyeceğini ve bunun ekonomi, 7 milyon küçük işletme ve hizmetimizi kullanan 170 milyon Amerikalı üzerindeki etkisini fark edeceğini umuyoruz.”

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu