Apple, dokunmatik ekranlı iMac benzeri bir model üretebilir!

Amerikan teknoloji devi Apple, Microsoft Surface Studio benzeri dokunmatik ekranlı bir iMac piyasaya sürebilir.

Patently Apple tarafından paylaşılan son patente göre Apple, dokunmatik ekranlı iMac benzeri bir bilgisayar üzerinde çalışıyor. İlk olarak Kasım’da dosyalanan patent Patently Apple tarafından “sanatçılar ve daha fazlası için eğilebilen dokunmatik ekrana sahip pratik bir iMac tasarımı” olarak adlandırılıyor.

Apple tarafından bu tarz bir açıklama yapılmasa da patentte döner bir standa sahip olan iMac net bir şekilde belli oluyor. Belki de marka, bu patentle birlikte iMac’in daha kolay taşınabilmesi için geliştirilen bir standın patentini almış olabilir.

Özellikle şirket tarafından üretilen büyük bilgisayarlara baktığımızda zamanla oldukça inceldiklerine ve daha şık tasarımlara kavuştuklarını söyleyebiliriz. Ancak bununla birlikte ekranların da büyümesi sebebiyle cihazların taşınması oldukça zorlaştı. Bu sebeple marka, bu özel stantla birlikte iMac’lerin belli bir noktadan başka bir noktaya taşınmasını kolaylaştırabilmek için bu patente başvurmuş olabilir.

Ancak buna ek olarak Patently Apple‘ın da dediği gibi dokunmatik ekranlı bir iMac de karşımıza çıkabilir. Zira cihazın tasarımı 2016’da tanıtılan Microsoft Surface Studio’ya oldukça benziyor. Surface Studio sayesinde pek çok sanatçı konforlu bir şekilde büyük bir ekranda tasarım yapabiliyor.

Şimdilik ayrıntıları bilmesek de önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan raporlarla birlikte ayrıntılar ortaya çıkacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu