Apple, iPhone modellerine Google Gemini’ı entegre etmek istiyor!

Amerikan teknoloji devi Apple, önümüzdeki dönemde iPhone modellerinde Google Gemini yapay zeka motoruna yer vermeyi düşünüyor.

Ünlü Bloomberg analisti Mark Gurman tarafından Power On bülteninde paylaşılanlara göre Apple, iPhone modellerine Google’un Gemini yapay zeka motorunu entegre edebilmek için çeşitli görüşmeler gerçekleştiriyor. Görüşmelerde iOS 18 ile birlikte Gemini yaratıcı yapay zekasının çeşitli özelliklerinin iPhone modellerinde kullanıma sunulması konuşuluyor.

Buna ek olarak şirket, bir diğer yapay zeka şirketi olan OpenAI ile de görüşmeler gerçekleştiriyor. Ancak halihazırda iPhone modellerindeki saptanmış arama motorunun Google olduğunu düşündüğümüzde Gemini yapay zeka motorunun cihazlara eklenmesinin daha olası bir durum olduğunu söyleyebiliriz.

Her ne kadar Google ile görüşmeler devam etse henüz şirket net olarak bir karar vermedi. Belki de şirket, her iki marka ile de iş birliğine gidebilir. Daha öncesinde belirtilenlere göre Apple, iOS 18 itibariyle rakiplerini yakalamak adına cihazlara çeşitli yapay zeka özelliklerini getirecek. İddialara göre şirket, bulut tabanlı yapay zeka çözümleri ile birlikte girdi üzerine yazı yazma ve fotoğraf üretme gibi özellikleri sunacak.

Buna ek olarak marka, halihazırda kendi yapay zeka dil modeli olan Ajax’ı da test ediyor. Bazı çalışanlar bu model üzerine çalışarak Apple GPT olarak adlandırılan sohbet botunu kullanıcılara hazırlıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu