Apple, OLED panelleri iPad Air’da da kullanacak!

Amerikan teknoloji devi Apple, iPad Pro’nun ardından iPad Air modelinde de OLED ekranlara yer vermeyi planlıyor.

Omdia araştırmacısı Kang Min-soo tarafından yapılan paylaşıma göre şirket, 2028 itibariyle iPad Air modellerinde OLED ekranlara yer verecek. Ancak iPad Air modellerinden kullanılacak olan paneller, Pro’lardakine aksine tek katmanlı olarak karşımıza çıkacak.

Önümüzdeki günlerde tanıtılacak olan OLED ekranlı iPad Pro modellerinden 2 katmanlı bir yapıya yer verilecek. 2 katmanlı yapı her ne kadar tek katmanlı yapı kadar parlaklık sunsa da enerji tüketimi konusunda daha verimli bir şekilde davranıyor ve daha uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor. Şu anda Apple, iPhone modellerinde sadece tek katmanlı OLED panellere yer veriyor.

Bu yılın başlarında Omdia tarafından yayınlanan raporda 8.3 inçlik iPad Mini’nin ve iPad Air’ın 2026 yılında OLED ekranlarla birlikte tanıtılacağını belirtti. Buna ek olarak son zamanlardaki iddialara göre önümüzdeki yıllarda marka, iPad Mini’nin yerini alacak olan 7 veya 8 inçlik katlanabilir ekranlı bir cihaz piyasaya sürmek istiyor. Yeni ürünlerle birlikte Apple, ürün gamını genişletmeyi hedefliyor.

OLED ekrana ek olarak halihazırda iPad Air’ın hem 10.9 hem de 12.9 inçlik LCD panele sahip versiyonları geliştiriliyor. Şirketin yeni Air modellerini OLED ekranlı iPad Pro’lar ile birlikte Mart ayının sonlarında tanıtmasını bekliyoruz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu