BMW’den sıra dışı SUV konsepti: Vision Neue Klasse X!

Alman otomobil üreticisi BMW, önümüzdeki yıl üretime girecek olan Vision Neue Klasse X konseptinin tanıtımını gerçekleştirdi.

2025 yılında iX3’ün yerine üretilmesi beklenen Vision Neue Klasse X konseptine baktığımızda daha önce paylaşılan seri üretim aracın casus fotoğraflarına oldukça benzediğini söyleyebiliriz. Ön tarafa baktığımızda bizleri oldukça ince ve uzun olan markanın imzası niteliğindeki ızgaralar karşılıyor. Eski modellere atıfta bulunan ve ızgaralara kadar uzayan 3D printer tarafından basılan parçalara sahip olan bölüm aracın oldukça sportif gözükmesini sağlıyor. Araçta farklı grafiklere sahip bir far grubu bizleri karşılıyor.

Yan bölüme geldiğimizde aracın halihazırda satışta olan iX modelinden izler taşıdığını söyleyebiliriz. Düz çizgilere sahip olan araç, yuvarlatılmış parçalarla birlikte oldukça büyük gözüküyor. Yanlarda bulunan dijital aynalar da dikkatlerimizden kaçmıyor. Arka tarafa geldiğimizde ise yatay olarak konumlandırılan stop grubunu görebiliyoruz. Ayrıca 3D printer tarafından basılan parçalar bu bölümde de karşımıza çıkıyor.

Şirket tarafından belirtilenlere göre yapılan tasarımsal değişiklikler sayesinde araç, mevcut X serilerine göre yüzde 20 daha iyi bir aerodinamiğe sahip. Ayrıca yeni fren tasarımı sayesinde aracın verimliliği yüzde 25 oranında artırılmış.

İç mekana gelirsek bizleri Vision Neue Klasse Sedan konseptindekine benzer bir tasarım karşılıyor. Eskisi gibi iDrive kontrolörü yerine multimedya ekranı direksiyon üzerindeki tuşlar üzerinden kontrol edilebilecek. Ön camın hemen altında bulunan ve BMW Panoramic Vision olarak adlandırılan yeni dijital gösterge paneli 3D head-up display ile birlikte çalışarak oldukça teknolojik bir deneyim sunacak.

İç mekanda bitki bazlı Verdana malzemesine yer veren araç, panoramik cam tavanı ile birlikte oldukça ferah bir kabin sunuyor. Teknoloji tarafına gelirsek araçta “Süper Beyin” olarak adlandırılan yüksek hızlı bilgisayarlar bulunuyor. Bu bilgisayarlar sayesinde güvenlik sistemleri 5 kat, sürüş sistemleri ise 10 kat daha hızlı çalışabiliyor.

Teknik tarafa gelirsek henüz aracın nasıl bir güç ünitesi sunacağı belli değil. Ancak belirtilenlere göre 6. nesil eDrive teknolojisi sayesinde aracın menzili ve şarj hızı yüzde 30 oranında iyileşti. Ayrıca 800 voltluk mimarisi sayesinde model, oldukça iyi bir hızlı şarj deneyimi sunacak.

Alman üretici aracın üretimine önümüzdeki yıl Macaristan, Debrecen’deki fabrikasında başlayacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu