Hyundai N, uygun fiyatlı sportif elektrikli otomobiller üretecek!

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin sportif markası olan Hyundai N, önümüzdeki dönemde uygun fiyatlı elektrikli modeller üretmeyi önceliyor.

Ioniq 5 N’in Avustralya lansmanı sırasında Hyundai N departmanının idari teknik danışmanı Albert Biermann ile gerçekleştirilen röportaja göre şirket, önümüzdeki dönemde tamamen elektrikli ve uygun fiyatlı olan modeller üretecek. Ancak Biermann, açıklamasının devamında departmanın şu anda sadece mevcut platformlar üzerine modeller inşa ettiğini belirterek kendi platformunu inşa ettikten sonra bu tarz araçları üretebileceklerini söyledi.

“Yoğun bir şekilde bakıyoruz, cebimizde ne var ve elimizdekileri nasıl hale getiririz? Bu süreç bir süredir yoğun bir şekilde devam ediyor çünkü benim için en önemli şey bu daha küçük, daha uygun fiyatlı elektrikli N otomobilini ortaya çıkarmak.”

  • Hyundai IONIQ 5 N, 650 beygirlik güç ünitesiyle tanıtıldı!
  • Hyundai IONIQ 5 N, 650 beygirlik güç ünitesiyle tanıtıldı!
  • Hyundai IONIQ 5 N, 650 beygirlik güç ünitesiyle tanıtıldı!

“Bu daha küçük N segmenti otomobile ihtiyacımız var ve Hyundai Motor Group’taki görev süremin geri kalanı boyunca daha uygun fiyatlı bir segmentte ancak aynı seviyede eğlenceye ve hatta daha yüksek sürüş keyfine sahip gerçek N deneyinmi sunabileceğimiz bir veya iki otomobil konsepti bulmak benim mutlak önceliğimdir. Geleceğe baktığımızda bu noktada N’in1 numaralı işi olduğunu düşünüyorum.”

Hyundai, önümüzdeki dönem elektrikli araçlarında Modular Architecture (IMA) platformunu kullanmayı planlıyor. E-GMP’ye göre iyileştirilmiş olan mimari gelecekteki N modellerinin de altyapısını oluşturacak. Ayrıca esnek yapısı gereği platform neredeyse tüm segmentlerde kullanılabilecek ve NCM ile LFP bataryaları destekleyecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu