iPhone 16, daha ince ekran çerçevelerine sahip olacak!

Amerikan teknoloji devi Apple, yeni iPhone 16 serisinde daha ince ekran çerçevelerine yer vermeyi planlıyor.

Yayınlanan son raporlara göre bu yıl içerisinde tanıtılacak olan iPhone 16 serisinde inceltilmiş ekran çerçeveleri bizleri karşılayacak. Çerçevelerin incelmesiyle birlikte modellerin ekran boyutlarında büyümeler de yaşanacak. 9to5Mac’e göre ekran büyümesi Pro modellerinde yaşanacak. Bu büyümeyle birlikte iPhone 16 Pro Max 6.9 inçlik bir ekran büyüklüğüne sahip olacak.

Halihazırda Pro Max modelleri ele biraz büyük geldiğinden dolayı şirket, olabildiğince kasa boyutları koruyarak ekran büyümesini gerçekleştirecek. Sisa Journale tarafından belirtilenlere göre yapılacak olan ekran çerçevelerini inceltme hamlesi 4 model için de geçerli olacak.

“Apple’ın bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürmeyi planladığı iPhone 16 serisinin ekranının etrafındaki çerçevenin daha da küçülmesi bekleniyor. Apple dört modeli piyasaya sürmeye hazırlanıyor: iPhone 16, 16 Plus, Pro ve Pro Max; bunların hepsinin ultra ince çerçeve teknolojisi olan yeni bir BRS (Sınır Azaltma Yapısı) sunması bekleniyor.”

Her ne kadar BRS teknolojisi ile ekranların çerçevesi küçültecek olsa da kablolara yeteri kadar yer kalmaması sebebiyle cihazlarda aşırı ısınma yaşanabilir. Tedarik zinciri raporları şirketin bu sıkıntıyı çözdüğünü belirtse de modeller satışa sunulduktan sonra bu durumu iyi bir şekilde incelemek gerekiyor.

Buna ek olarak 2026 yılı ve sonrası itibariyle Apple‘ın ekran altı ön kamera ve Face ID teknolojisine yer vereceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu