Kişisel veriler için yeni gelişme: Artık yurt dışında saklanabilecek!

Resmi Gazete üzerinden yapılan yeni paylaşıma göre bundan böyle firmaların kişisel veriler için Türkiye’de veri merkezi açmalarına gerek kalmayacak.

Bugün itibariyle yayınlanan Resmi Gazete’de belirtilenlere göre bundan böyle firmalar, kişisel veriler için Türkiye’de herhangi bir merkez açmadan onları yurt dışında saklayabilecekler. Bu sayede ülkemizde uzun zamandır aktif olmayan PayPal ve Apple Pay gibi çeşitli ödeme sistemleri ülkemizde tekrardan aktif bir şekilde kullanılabilecek.

MADDE 34- 6698 sayılı Kanunun 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 9- (1) Kişisel veriler, 5 inci ve 6 ncı maddelerde belirtilen şartlardan birinin varlığı ve aktarımın yapılacağı ülke, ülke içerisindeki sektörler veya uluslararası kuruluşlar hakkında yeterlilik kararı bulunması halinde, veri sorumluları ve veri işleyenler tarafından yurt dışına aktarılabilir.

Yapılan açıklamaya göre firmalar yeterli gereklilikleri sağladıktan sonra yurt dışında yer alan veri merkezlerinde kişisel verileri saklayabilecekler. Bu sayede ülkemize herhangi bir yatırım yapmalarına gerek kalmayacak.

Daha öncesinde pek çok farklı sistem bu sebepten dolayı ülkemizdeki hizmetlerine son vermişti. Ancak kararın tekrardan yürürlüğe girmesiyle birlikte PayPal ve Apple Pay gibi önemli sistemleri önü açılmış oldu. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan detaylı açıklamaların ardından PayPal gibi firmalardan ülkemizle ilgili yeni adımlar görebiliriz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce bu karar daha öncesinde verilmeli miydi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu