Porsche’den Model S Plaid rakibi performanslı Taycan geliyor!

Alman otomobil üreticisi Porsche, tamamen elektrikli en performanslı Taycan modelini tanıtmaya hazırlanıyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bugüne kadar üretilmiş olan en performanslı Taycan versiyonu 11 Mart’ta tanıtılacak. Araç, daha öncesinde Nordschleife pistinde 7:07.55’lik süre ile rekor kıran prototipin seri üretimi versiyonu olarak karşımıza çıkacak. Paylaşılan teaser görseline baktığımızda aracın pistteki siluetini görebiliyoruz. Arka tarafta yer alan kanat aracın performanslı olduğuna vurgu yapıyor. Bunun dışındaki ayrıntılar net olarak gözükmüyor. 

Teknik tarafa gelirsek şimdilik aracın ne kadarlık bir güç üreteceği bilinmiyor. Zira şu anda en performanslı model olan Turbo S 951 beygir güç üretebiliyor ve 0-100 km/s hızlanmasını sadece 2.4 saniyede gerçekleştirebiliyor. Bu da iddialara göre Taycan Turbo GT olarak adlandırılacak olan modelin 1.000 beygirden fazla güç üretebileceğini gösteriyor.

Ayrıca son dönemdeki iddialara göre Porsche, araca 3. elektrik motorunu da ekleyebilir. Ancak şu anda modelin ağırlığının oldukça fazla olduğunu düşündüğümüzde bu pek mantıklı gözükmüyor. Fiyat tarafına gelirsek aracın en performanslı versiyonu ABD’de yaklaşık 210.000 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Hem performans tarafındaki hem de tasarım tarafındaki değişimleri düşündüğümüzde bu fiyatın 250.000 dolarlara kadar yükselebileceğini söyleyebiliriz.

Bunlara ek olarak Porsche tarafından yapılan açıklamalara göre Taycan, tamamen elektrikli Panamera ile birlikte de satılmaya devam edilecek. İki araç da farklı yerlerde konumlanacak.

Şimdilik ayrıntıları bilmesek de haftaya gerçekleşecek olan lansman ile birlikte detaylar net olarak belli olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu