Renault, içten yanmalı motorları sunmaya devam edecek!

Fransız otomobil üreticisi Renault, önümüzdeki 10 yıl içerisinde elektriklilerle birlikte içten yanmalı motorları da sunmayı planlıyor.

Şirketin CEO’su Fabrice Cambolive tarafından yapılan paylaşıma göre marka, önümüzdeki 10 yıl içerisinde 2 ayaklı bir politika izleyecek. Daha öncesinde grup CEO’su olan Luca da Meo, yaptığı açıklamalarda markanın Avrupa’da 2030’a kadar tamamen elektrikli otomobiller satan bir marka olacağını ve 2040 itibariyle içten yanmalı satışlarının dünya genelinde düşük bir seviyede olacağını belirtti. Ancak görünen o ki şirket, son dönemde elektrikli otomobil satışlarında yaşanan düşüş sebebiyle bu konuda daha temkinli adımlar atmak istiyor.

Automotive News Europe tarafından Cambolive ile Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılan röportaja göre şirket, her segmentte hem elektrikli hem de hibrit güç üniteleri sunacak. “Benim için soru 2030’da yalnızca elektrikli araçlara geçmek değil. Her iki ayak üzerinde de ürün grubumuzla son derece rekabetçi bir şekilde trendleri takip edeceğiz.”

Bu hamleye örnek olarak Renault 5’i gösterebiliriz. Zira her ne kadar R5 tamamen elektrikli olarak satılacak olsa da onun içten yanmalı muadili olan Clio’nun üretimi ve satışları da onunla beraber devam edecek. Bu sayede isteyen kullanıcılar içten yanmalı modellere binebilecekken isteyenler elektriklileri tercih edebilecek.

Renault dışında geçtiğimiz hafta Mercedes-Benz, yaptığı açıklamada 2030 itibariyle tamamen elektrikli araç satışına geçme hedeflerini erteleyerek içten yanmalı ve hibrit geliştirmelerine önümüzdeki 10 yıl içerisinde de devam edeceklerini duyurdu.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu