Şok iddia: Nissan ve Honda, elektrikli araçlar için ittifak kurabilir!

Japon otomobil üreticilerinden Nissan ile Honda, Çinlilere karşı rekabet edebilmek için elektrikli araçlar için ittifak kurabilir.

Nikkei Asia’nın raporuna göre Nissan, elektrikli otomobil üretimindeki maliyetleri düşürebilmek ve pazar payını artırabilmek adına bir başka Japon üretici olan Honda ile iş birliği yapmak istiyor. Bu iş birliği sayesinde batarya gibi ortak parçalar kullanılarak maliyetlerin azaltılması hedefleniyor.

Daha öncesinde Nisan 2022’de Honda ve GM beraber uygun fiyatlı elektrikli otomobiller üreteceklerini belirterek iş birliği yapacaklarını duyurdu. Amerikalı üreticinin Ultium batarya teknolojisine sahip olacak olan modeller için düşünülen 5 milyar dolarlık anlaşma geçtiğimiz yıl iptal edildi.

  • Honda, elektrikli otomobillerdeki ani hızlanmaya çözüm bulacak!

Buna ek olarak Honda, halihazırda Sony ile iş birliği yaparak Afeela markası altında uygun fiyatlı ve teknolojik elektrikli araçlar üretmek istiyor. Afeela, 2030’a kadar 3 farklı modelini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Nissan tarafına gelirsek markanın Tesla Model S’ten önce Leaf modelini piyasaya sürerek elektrikli dünyasına adım attığını biliyoruz. Son dönemde satışa sunulan Ariya ile de başarı gösteren şirket, e-POWER gibi teknolojilerle elektrikli araçlar konusunda oldukça deneyime sahip.

Paylaşılan raporlara göre Honda ve Nissan tarafından kurulacak olan olası ortaklıkta beraber araçlar tasarlanacak ve ortak bir platform üzerine inşa edilecek. Ayrıca masada araçların ve batarya geliştirilme süreçlerinin de ortak yapılmasına yönelik planlar da var.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu