Starlink Türkiye, müdür değişikliğine gitti! İşte ayrıntılar:

SpaceX’in uydudan internet sağlayıcısı şirketi olan Starlink, Türkiye için yeni bir adım atarak ülkemizdeki yöneticisini değiştirdi.

Yaptığımız araştırmalar sonucunda edindiğimiz bilgiye göre Starlink Türkiye, 13 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirdiği resmi bildirim ile birlikte 27 Eylül tarihinde müdür olarak atanan eski Tesla Türkiye CEO’su Kemal Geçer‘in görevinden ayrılarak yerini Serbülent Şengün’e bıraktığını belirtti. Bu değişiklikle birlikte Starlink Türkiye’nin yeni müdürü olarak Serbülent Şengün atandı.

Şimdilik şirketin yeni müdürü olan Serbülent Şengün’e dair net bir bilgi elimizde bulunmuyor. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru SpaceX’in sahibi Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleştirilen görüşmenin ardından Starlink’in gerekli izinleri alıp ülkemizde faaliyetlerine başlayacağı belirtildi. Ancak geçtiğimiz haftalara şirketin resmi web sitesi üzerinden yapılan güncelleme ile Türkiye için “Regülasyondan onay bekliyor.” yazısına yer verdi. Daha öncesinde sistemin 2024’te aktif olacağı belirtiliyordu.

Şu anda Starlink dünyanın pek çok farklı ülkesinde aktif bir şekilde kullanılıyor. Özellikle internet altyapısının olmadığı yüksek ve kırsal noktalarda uydudan internet teknolojisi sayesinde oldukça yüksek hızlarda internete erişebiliyorsunuz. İstanbul da dahil olmak üzere bazı bölgelerde internet altyapısının yetersiz olduğunu düşündüğümüzde sistemin ülkemizde kullanılama sunulması pek çok kişinin hızlı internete erişmesine yardımcı olabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Starlink ne zaman Türkiye’de aktif olarak kullanılabilecek? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu