Stellantis, etanollü motor üzerinde çalışıyor!

Otomobil üreticisi Stellantis, önümüzdeki dönemde etanol ile çalışan içten yanmalı motorlar geliştirmek için 6 milyar dolar yatırım yapacak.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Güney Amerika’ya yapılacak olan 6 milyar dolarlık yeni yatırımla birlikte marka tarafından tanıtılacak olan 40’tan fazla otomobilde kullanılacak esnek yakıtlı motorlar üretilecek. Stellantis tarafından geliştirilecek olan bu içten yanmalı motorlar hem etanol ile hem de benzin ile çalışabilecek.

Buna ek olarak marka, esnek yakıtlı motorlar ile birlikte hem normal hibrit hem de şarj edilebilir hibrit üniteler de üretecek. Bu sayede yeni içten yanmalı motorlar daha da çevreci olacak. Ayrıca yatırımla birlikte bölgede tamamen elektrikli otomobiller de üretilecek. Bu yatırım, 2025 ile 2030 yılları arasında kademeli olarak yapılacak.

Elektriklendirilmiş olan esnek yakıtlı içten yanmalı motorlar 2024 yılının sonlarına doğru bizlerin karşısına çıkacak ve bölgede Stellantis‘in elini oldukça güçlendirecek. Ayrıca motorların üretim hatları ile uyumlu olması sebebiyle maliyetler de minimum seviyesine indirilecek.

Son dönemde elektrikli otomobil satışlarında yaşanan düşüşlerin ardından pek çok farklı otomobil üreticisi tekrardan içten yanmalı motorlara önem vermeye başladı. Örneğin Renault, önümüzdeki 10 yıl içerisinde elektriklilerle birlikte içten yanmalıları da satacaklarını belirtti. Mercedes-Benz ise yaptığı açıklamada 2030 itibariyle tamamen elektrikli araç satışına geçme hedeflerini erteleyerek içten yanmalı ve hibrit geliştirmelerine önümüzdeki 10 yıl içerisinde de devam edeceklerini duyurdu.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu