Yeni MacBook, katlanabilir ekranla gelebilir!

Amerikan teknoloji devi Apple, diğer markalardan farklı bir şekilde katlanabilir MacBook üzerinde çalışmalar sürdürüyor

Ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından yapılan açıklamaya göre marka, 20.3 inçlik bir ekrana sahip olan katlanabilir ekranlı MacBook geliştiriyor. Kuo’ya göre model, markanın en net geliştirme takvimine sahip olan katlanabilir cihazı olarak karşımıza çıkıyor. Zira şu anda Apple, her ne kadar katlanabilir ekranlı iPad ve iPhone modelleri üzerinde çalışmalar sürdürse de tam zamanlı bir geliştirme takvimine sahip değil.

“Son zamanlarda Apple’ın katlanabilir iPhone veya iPad’i 2025’te mi yoksa 2026’da mı seri üretmeyi planladığına dair birçok soru aldım. Son anketim şu anda Apple’ın net bir geliştirme planına sahip tek katlanabilir ürününün 20.3 inç MacBook olduğunu gösteriyor.”

Daha öncesinde takvimler 2022’yi gösterdiğinde Ekran Tedarik Zinciri Danışmanı (DSCC) analisti Ross Young, markanın katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayar fikriyle ilgili çalışmalar yaptığını belirtti. Ardından Bloomberg’den Mark Gurman, markanın 20 inçlik ekrana sahip olan katlanabilir bir dizüstü bilgisayar modeli piyasaya süreceğini belirtti.

Bu yıl içerisinde edindiğimiz bilgilere göre Apple, her ne kadar katlanabilir ekranlı iPhone modelleri üzerinde çalışmalar gerçekleştirse de istediği başarıya henüz ulaşamadı. Marka, katlandığı zaman ekranda iz bırakmayan bir model piyasaya sürmek istediğinden dolayı çalışmalar biraz yavaş ilerliyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu