Akıllı telefon satış rakamları açıklandı: Apple pazar payını kaybetti!

Amerikan teknoloji devi Apple, 2024’ün ilk çeyreğinde akıllı telefon satış rakamlarında Güney Koreli rakibi Samsung’un gerisinde kaldı.

Araştırma şirketi IDC tarafından yapılan araştırmaya göre 2024’ün ilk çeyreğinde akıllı telefon satışları yüzde 7.8 oranında artış göstererek yaklaşık 289.4 milyon adet oldu. Her ne kadar dünya genelinde yaşanan ekonomik krizler ve belirsizlikler sebebiyle büyük kayıplar yaşansa da son dönemdeki veriler sektörün toparlanmaya başladığını gösteriyor.

Ayrıntılara gelirsek 2023 yılının son çeyreğinde Apple satışlarda Samsung’u geçerek 1. olsa da son çeyrekte Samsung tekrardan atak yaparak Apple’ı geçmeyi başardı. Bu kapsamda Apple satış rakamları geçen yılın aynı çeyreğine göre 55.4 milyondan 50.1 milyona düştü. Ayrıca şirket, yüzde 9.6 oranında yılın aynı dönemine göre pazar payı kaybetti.

MarkaSatış Adetleri (2024 – 1. Çeyrek)
Samsung60.1 milyon
Apple50.1 milyon
Xiaomi40.8 milyon
Transsion28.5 milyon
OPPO25.2 milyon

Bunlara ek olarak IDC, yaptığı açıklamalarda son dönemde Huawei’in yeniden dirilmesiyle birlikte şirketin Çin pazarında Xiaomi, Transsion, OPPO, OnePlus ve Vivo gibi markalarda pazar payı almaya başladığını ve ilerleyen dönemlerde dünya listesine üst sıralardan girebileceğini belirtti.

Son dönemde akıllı telefon pazarındaki gelişmelerin azalması ve cihazların daha uzun süreler kullanılmaya başlanması sebebiyle satışlarda çeşitli düşüşler meydana gelebilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu