Can Holding, İstanbul Park ihalesinden çekildi! İşte ayrıntılar!

Uzun zamandır konuşulan İstanbul Park için yapılan ihalenin kazanını olan Can Holding, ihaleden çekilme kararı aldı.

Gazeteci Emre Özpeynirci tarafından X üzerinden yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz haftalar gerçekleşen İstanbul Park ihalesini kazanan Can Holding ihaleden çekilme kararı aldı. “Son dakika… İstanbul Park ihalesini kazanan Can Holding ihaleden çekilmiş. Çekildiklerini sözlü olarak iletmişler kısa bir süre sonra da yazılı bildirim olacakmış. Bu durumda ihale iptal olacak, anladığım. Merakla bundan sonraki süreci bekliyorum.”

Yapılan ihale kapsamında İstanbul Park’ın yönetimi 2054 yılına kadar Can Holding’e geçmişti. İhale kapsamında şirketin 2026 yılına kadar Türkiye’ye Formula 1’i getirme zorunluluğu bulunuyordu. Ancak çekilmeyle birlikte büyük ihtimalle ihale iptal edilecek. Bu da mevcut kiracı olan İntercity‘nin belirsizlik süreci boyunca pisti kullanmaya devam edeceği anlamına geliyor.

Özellikle son dönemde Tesla gibi otomobil üreticileri tarafından pistin kullanılması sebebiyle bazı şikayetler ortaya çıkmış ve pistin tam olarak amacına uygun kullanılmadığı belirtilmişti. Emre Özpeynirci ihalenin ardından şunu paylaşmıştı:

“İstanbul Park ihalesini Doğa Koleji ve Bilgi Üniversitesi’nin de sahibi olan Can Holding kazanmış. Pirelli Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander’in de ortak olduğu şirket ihaleye tek şirket olarak girmiş. İstanbuk Park’ın işletmecisi Intercity ise “adrese teslim” iddiasının çok güçlü olduğunun görülmesi sebebiyle son anda ihaleye katılmama kararı almış. Tabi bundan sonraki süreç önemli; Kesin teminatın yatırılması, ilgili sözleşmenin imzalanması ve en önemlisi Formula 1 yarışlarının İstanbul Park’ta organize edilmesi için gerekli sözleşmelerin Formula 1 yönetimi ile 30 gün içinde imzalanması gerekiyor.”

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu