iPhone 16, fiziksel düğmelere veda ediyor! İşte detaylar!

Amerikan teknoloji devi Apple, bu yıl tanıtacağı iPhone 16 serisinde fiziksel düğmeler yerine kapasitif düğmelere yer vermeyi düşünüyor.

Economic Daily News tarafından yapılan son paylaşıma göre şirket, iPhone 16 serisindeki düğmeler için Advanced Semiconductor Engineering’e sipariş verdi. Bu siparişle birlikte marka, iPhone 16 serisindeki tüm fiziksel düğmeleri kapasitif düğmelerle değiştirmeyi düşünüyor. Buna ek olarak şirket, cihazların her iki tarafına da yeni Taptic Engine bileşenleri ekleyerek kullanıcıların kapasitif düğmelerden geri bildirim almalarını sağlamak istiyor.

Paylaşılan tedarik zinciri raporunda şunlar belirtiliyor:

“Apple’ın iPhone’da uzun yıllardır kullanılan ses düğmeleri ve güç düğmeleri gibi fiziksel düğmeleri kaldırmak için kapasitif düğmeler ve Taptic Engine motoru ile ilgili bileşenleri entegre etmek için sistem düzeyinde en az iki paket modüle ihtiyaç duyduğu aktarılıyor.”

Daha öncesinde şirket tarafından üretilen ana ekran düğmesine sahip cihazlarda da kapasitif düğmeler yer verildi. Bu düğmeler sayesinde fiziksel bir güç uygulamadan rahatlıkla ayarlar gerçekleştirilebiliyor. Ancak düğmelerin kapasitif olması sebebiyle çeşitli arızalar da kısa süreler içerisinde meydana gelebiliyor. Her ne kadar iPhone 16 için bu tarz bir iddia öne sürülse de bunun daha öncesinde iPhone 15 serisi için de paylaşıldığını söylememiz gerekiyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce iPhone 16 serisinde kapasitif düğmelere yer verilmeli mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu