iPhone 16 serisinin prototipleri sızdırıldı!

Amerikan teknoloji devi Apple tarafından bu yıl içerisinde tanıtılacak olan iPhone 16 serisinin tasarımları prototip görsellerinde ortaya çıktı.

Sosyal medyada Sonny Dickson tarafından paylaşılan prototip görsellerine baktığımızda iPhone 16’ların tasarımlarının net bir şekilde gözüktüğünü söyleyebiliriz. İlk olarak baktığımızda tüm cihazların bu sene iPhone 15 Pro ailesinde yer verilen Eylem Düğmesi’ne sahip olduğunu görebiliyoruz. Buna ek olarak sağ tarafta güç düğmesinin altında yer alan deklanşör düğmesi de net bir şekilde karşımıza çıkıyor. Mekanik bir tasarıma sahip olacak olan tuş, dokunmatik özellikleriyle de fotoğraf çekimlerinde oldukça yardımcı olacak.

iPhone 16 serisinin standart modellerinde baktığımızda arkada iPhone X’tekine benzer dikey kamera kurulumuna yer verildiğini görebiliyoruz. Bu kamera sistemi sayesinde standart modeller de Vision Pro için uzamsal video kaydı yapabilecek. Buna ek olarak Pro modelleri sırasıyla 6.3 inçlik ve 6.9 inçlik ekranlarıyla sebebiyle standart cihazlara göre biraz daha büyük duruyor.

iPhone 16 Pro serisinin kamera tasarımında büyük bir değişikliğe gidileceği bazı kaynaklar tarafından iddia edilse de prototiplere baktığımızda iPhone 15 Pro serisiyle benzer bir tasarıma sahip olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Şimdilik renkler gibi ayrıntıları net olarak bilmesek de cihazlarda yapay zeka konusunda pek çok iyileştirmeye sahip olacak olan iOS 18 yazılımı sunulacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu