Renault’tan elektrikli Clio geliyor! İşte ayrıntılar:

Fransız otomobil üreticisi Renault, geçtiğimiz günlerde tanıtılan R5 modeline rağmen tamamen elektrikli bir Clio tanıtmayı planlıyor.

Ortaya çıkan son raporlara göre şirket, 2026 yılında 6. nesil Clio’yu hem hibrit hem de tamamen elektrikli güç üniteleriyle birlikte tanıtacak. Markanın son dönemde güncellenen elektrifikasyon planı kapsamında atılacak adımla birlikte araç, tamamen elektrikli Renault 5 ve Twingo ile pazarda yerini alacak.

Belirtilenlere göre Fransız üretici elektrikli Clio ile genç aileleri hedefliyor. Özellikle Renault 5 ve Twingo’nun standart modellerden farklı tasarımlara sahip olduğunu düşündüğümüzde modelin piyasaya sürülmesi oldukça mantıklı gözüküyor. Ayrıca dünya genelinde elektrikli modellere olan talebin yavaşlaması sebebiyle aracın hibrit olarak satışa sunulması tercih edilmesinde büyük bir rol oynayacağa benziyor.

Yeni Renault Clio, markanın Scenic E-Tech gibi modellerinden alışık olduğumuz tasarım diline sahip olacak ve diğer Renault modellerine benzeyecek. Teknik tarafa gelirsek modelin markanın CMF-B platformunun geliştirilmiş bir versiyonu üzerine inşa edileceğini düşünüyoruz. Buna ek olarak yapılacak olan geliştirilmeler sayesinde hibrit modeller daha az yakıt tüketimi sunacak. Hem elektrikli hem de hibrit modelin tasarımları birbiriyle aynı olacak.

Peugeot 208 ve Opel Corsa’nın rakibi olan Renault Clio’ya dair daha fazla ayrıntı önümüzdeki dönemde yayınlanacak olan yeni raporlarla ortaya çıkacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu