Trend

Tesla, uygun fiyatlı modelinde yeni bir platform kullanmayacak!

Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, uygun fiyatlı Model 2 için yeni bir platform kullanmayı düşünmüyor.

Reuters tarafından paylaşılan son rapora göre şirket, uygun fiyatlı modeli için Model 3 ve Model Y’de kullanılan platformların sadeleştirilmiş bir versiyonunu kullanacak. Bernstein analisti olan Toni Sacconaghi, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“Tesla’nın Model 3 ve Y’nin sadeleştirilmiş versiyonlarını daha düşük maliyetli modeller olarak piyasaya sürmeye çalışmasının daha muhtemel olduğunu görüyoruz, ancak Tesla’nın gerçekçi olarak ne kadar maliyet çıkarabileceği konusunda belirsiziz.”

Bu da bizleri markanın geleneksel otomobil üreticileri gibi uygun fiyatlı modellerinin temelinin Model 3 ve Model Y’den geleceğini gösteriyor. Şimdilik ayrıntıları net olarak bilmesek de ilerleyen günlerde ortaya çıkacak olan yeni raporlarla birlikte araçların detayları belli olacak.

Model 2’den önce elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ülkemize özel olarak geçtiğimiz günlerde uygun fiyatlı bir Model Y piyasaya sürdü. Standart Range olarak adlandırılan versiyon vergideki 160 kW kısıtlaması sebebiyle gücü düşürülmüş bir şekilde 1.791.451 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. WLTP verilerine göre 455 km menzil sunabilen araç, 7.5 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayabiliyor. 217 km/s maksimum hıza ulaşan araçta diğer versiyonların aksine sadece tek bir elektrik motoru yer alıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce uygun fiyatlı Model 2 nasıl olacak? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu