TikTok’tan Instagram rakibi yeni fotoğraf uygulaması: TikTok Notes!

Çinli sosyal medya platformu TikTok, uzun zamandır merakla beklenen TikTok Notes fotoğraf paylaşma uygulamasını kullanıma sundu.

Şirket tarafından yapılan hamleyle birlikte sınırlı bölgelerde kullanıma sunulan TikTok Notes’a baktığımızda platformun net olarak Instagram’a rakip olduğunu söyleyebiliriz. Videoların aksine fotoğraf paylaşmanızı sağlayacak olan platformda her paylaştığınız fotoğrafın altına çeşitli notlar ekleyebileceksiniz. Buna ek olarak Instagram gibi fotoğraflara yorum yapıp beğeni de bırakabileceksiniz.

Şu anda Google Play ve App Store’da yayınlanan uygulamanın açıklama kısmında şunlar belirtiliyor: “TikTok Notes, insanların hayatları hakkında bilgilendirici fotoğraf-metin içerikleri sunan, bireylerin seyahat ipuçlarını, günlük yemek tariflerini paylaştığını görebileceğiniz bir yaşam tarzı platformudur.”

Geçtiğimiz dönemde Instagram, Reels ile birlikte TikTok’a karşı savaş başlatarak kullanıcılarından pay almaya çalıştı. Reels platformu ile kitlesini artırmayı başaran Instagram’a karşı TikTok da yeni fotoğraf paylaşma uygulaması ile cevap vermiş oldu. Aktarılanlara göre kullanıcılar uygulamaya mevcut TikTok hesapları ile kolay bir şekilde girebilecekler. Her ne kadar mevcut platformda kısa videolar ile birlikte çeşitli fotoğraflar paylaşılsa da Notes uygulaması sadece fotoğraflara özel olacak.

Şimdilik uygulamanın ne zaman ülkemizde kullanıma sunulacağına dair net bir bilgi bilinmiyor. Ancak kısa bir süre içerisinde Türkiye’de de kullanıma açılacağını düşünüyoruz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce TikTok‘un fotoğraf paylaşım uygulaması olarak Notes’u tanıtmasına gerek var mıydı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu