X’ten yeni adım: Ücretsiz mavi tik dağıtılmaya başlandı!

Sosyal medya platformu X, geçtiğimiz dönemde ücretli yaptığı onay işaretini (mavi tik) tekrardan içerik üreticilerine ücretsiz dağıtmaya başladı.

Elon Musk tarafından yapılan son açıklamaya göre karışıklıkların önüne geçebilmek adına plaform, 2.500’den fazla onaylanmış takipçiye sahip olan hesaplara ücretsiz olarak mavi tik dağıtacak ve Premium üyelik hizmetlerinden yararlandıracak. 5.000’den fazla onaylanmış takipçiye sahip olan hesaplar ise ücretsiz olarak onay işareti ile birlikte Premium+ özelliklerine sahip olacak.

Geçtiğimiz dönemde Elon Musk, X platformunu satın aldıktan sonra pek çok farklı değişiklik gerçekleştirdi. Bu değişiklerden biri de onay işareti ile ilgiydi. Musk, yaptığı açıklamalarda X platformunun para karşılığında mavi tik vereceğini belirterek onay sistemini bir aboneliğini dönüştüreceğini söyledi. Uygulamanın ardından pek çok dolandırıcı parayla onay işareti alarak insanları kandırmaya başladı ve durum oldukça büyük problemlere yol açtı.

Bunun ardından şirket, kamu kuruluşları ve hükümet yetkilileri gibi önemli kişiler ve şirketler için farklı renklerde onay işaretleri vererek onları ayırmaya çalıştı. Buna ek olarak tüm ücretsiz onay işaretine sahip kişilerin para ödemeden mavi onay işaretine erişemeyeceğinin de belirtilmesi sıkıntılara sebep oldu. Platform da bunun önüne geçebilmek adına ünlü içerik üreticilerine ve gazetecilere ücretsiz olarak onay işaretini dağıtmaya başladı.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce onay işareti paralı olmalı mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu