Yeni Opel Grandland, elektrikli ve hibrit versiyonlarıyla tanıtıldı!

Alman otomobil üreticisi Opel, uzun zamandır merakla beklenen yeni nesil Grandland modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk olarak aracın tasarımına baktığımızda mevcut Grandland’den daha sportif bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ön tarafta bizleri orta bölüme kadar uzanan Intelli-Lux Pixel Matrix HD farlar karşılıyor. Vizör olarak adlandırılan bölümde markanın yeni logosu yer alıyor. Arka tarafa geçtiğimizde ise öndeki farlarla benzer bir yapıya sahip olan stop grubu karşımıza çıkıyor. Artık aracın arka bölümünde logo yerine aydınlatmalı “Opel” yazısına yer veriliyor.

İç mekana geçtiğimizde ise bizleri 16 inç boyutundaki multimedya ekranı ile yatay tarafı doğru uzayan 10 inçlik dijital gösterge paneli karşılıyor. Yenilenen koltuklar ve direksiyon simidi ile birlikte araç, oldukça şık gözüküyor. Boyutlara gelirsek aktarılanlara göre yeni Opel Grandland, eskisine kıyasla 173 mm daha uzun, 19 mm daha yüksek ve 64 mm daha geniş.

Teknik tarafa gelirsek Yeni Opel Grandland, kardeşi Peugeot 3008 gibi STLA Medium platformu üzerine inşa edilecek. Bu sayede hem elektrikli hem de içten yanmalı seçenekleriyle karşımıza çıkacak. Elektrikli olan versiyonda 400V bir mimari bizleri karşılayacak ve araç 160 kW’a kadar DC hızlı şarj olabilecek. 700 km’ye kadar menzil sunabilecek olan aracın çift motorlu versiyonu da ilerleyen dönemlerde seriye eklenecek.

İçten yanmalı tarafında ise hafif hibrit bir ünite bizleri karşılayacak. 1.2 litrelik benzinli motor ile 48 volt sistemin birleşmesiyle sunulacak olan versiyonunun ilerleyen dönemlerde ülkemizde de satılacağını düşünüyoruz. Buna ek olarak 50 km elektrikli olarak menzil sunabilen şarj edilebilir hibrit bir versiyon da satışa sunulacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu