Trend

ZES, şarj fiyatlarına zam yaptı! İşte güncel fiyatlar!

Elektrikli otomobil şarj istasyonu şirketi olan ZES, yaptığı son açıklamayla birlikte şarj tarifesine zam yaptığını duyurdu.

Şirket tarafından kullanıcılara gönderilen mesajlara göre zamlı yeni fiyat tarifesi 25 Nisan itibariyle geçerli olacak. Markanın web sitesinde yer alan bilgilere göre zam ile birlikte ZES Nisan 2024 şarj tarifesi şu şekilde:

Şarj TipiEski FiyatYeni Fiyat
 AC Tip 2 Soketler6,50 TL/kWh 6,49 TL/kWh
 60 kW DC CCS8,00 TL/kWh 8,49 TL/kWh
 60 kW Üstü DC CCS8,75 TL/kWh 9,99 TL/kWh
 CHAdeMO Soketler8,75 TL/kWh 9,99 TL/kWh

Zamla birlikte yüksek hızlı DC şarjlarda 1 TL’nin üzerinde bir zammın gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Yerli otomobil üreticisi Togg’un şarj istasyonu şirketi olan Trugo ile fiyatları kıyasladığımızda aradaki farkın 2 TL’yi bulduğunu söyleyebiliriz. Zira Trugo, 300 kW’a kadar DC hızlı şarjlar için 7.99 TL/kWh’lik bir fiyat tarifesi uyguluyor. AC tip soketler içinse kWh başına 5.95 TL’lik bir ödeme gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Her ne kadar şarj istasyonu markası ZES tarafından yapılan zamla birlikte elektrikli otomobillerin bataryalarını doldurmanın maliyeti artsa da içten yanmalı modellerle kıyaslandığında elektrikli araçların maliyet açısından çok daha karlı olduğunu söyleyebiliriz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce elektrikli araç şarj istasyonu şirketi olan ZES’in son zamlı şarj tarifesi nasıl? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu