Apple, katlanabilir cihazlar için Samsung ile anlaşmaya vardı!

Amerikan teknoloji devi Apple, önümüzdeki dönemde tanıtacağı katlanabilir cihazları için rakibi Samsung ile anlaşmış olabilir.

Digitimes tarafından aktarılan son rapora göre Apple, katlanabilir cihazların ekranlarının tedariki için Güney Koreli rakibi Samsung ile anlaşma imzaladı. Şimdilik ayrıntılar bilinmese de aktarılanlara göre Apple, 2025 yılında 20.3 inçlik bir ekrana sahip olacak olan MacBook – iPad karışımı katlanabilir bir cihaz çıkaracak. Bu modelin ardından ilk katlanabilir iPhone bizlerin karşısına çıkacak.

Geçtiğimiz Şubat ayında ortaya çıkan raporlara göre şirket, halihazırda iki farklı katlanabilir iPhone prototipi test ediyor. 2018 yılından beri geliştirme aşamasında olan katlanabilir iPhone prototipleri Samsung Galaxy Z Flip serisi gibi kapanıyor. Özellikle Apple, katlanan ekranlarda ortaya çıkan izin kullanıcılara yansımaması için önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

İlk tanıtılan katlanabilir cihazlarda oldukça belirgin olan kat izi oyun oynarken veya herhangi bir uygulamada gezinirken gözünüze takılarak sizi rahatsız edebiliyor. Buna ek olarak şirket, ekranlarının Apple Pencil ile de uyumlu bir şekilde çalışmasını da istiyor. Zira bazı cihazlarda en ufak bir sert müdahalede ekranın deforme olduğunu görebiliyoruz.

Şu anda katlanabilir akıllı telefon pazarına baktığımızda Samsung‘un oldukça önde olduğunu söyleyebiliriz. Zira şirket, uzun zamandır yeni cihazlar üzerinde çalışıyor ve sunduğu özellikleriyle kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu