BYD, Avrupa’ya ikinci bir fabrika inşa edebilir!

Çinli otomobil üreticisi BYD, önümüzdeki dönemde Avrupa’daki satışlarını desteklemek için ikinci bir fabrika inşa edebilir.

Şirketin Avrupa Direktörü Michael Shu, Financial Times Future of the Car konferansı sırasında yaptığı konuşmasında BYD’nin 2030 itibariyle Avrupa’daki lider elektrikli otomobil üreticisi olmayı planladığını belirtti. Buna ek olarak Shu, önümüzdeki dönemde şirketin kıtadaki satışlarını Seagull modelinin Avrupa versiyonuyla artırabileceklerini söyledi.

Açıklamada şirketin yöneticisi modelin 20.000 eurodan düşük bir fiyatla satışa sunulabileceğini söyledi. Çin’de satılan Seagull, yaklaşık 10.000 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. 38.88 kWh’lik bir batarya paketine sahip olan araç, 75 beygir güç ve 135 Nm tork üretebiliyor. Şimdilik Avrupa’ya özel aracın nasıl bir değişikliğe uğrayacağı bilinmiyor.

Buna ek olarak BYD, geçtiğimiz dönemde Avrupa’daki ilk fabrikalarını Macaristan Szeged’e inşa edeceklerini açıkladı. Yılda yaklaşık 200.000 adet araç üretecek olan fabrika, BYD markasının Avrupa’daki liderlik hedefini pek karşılayacağa benzemiyor. Bu sebeple marka, ikinci bir fabrika kurarak üretimini destekleyebilir.

Şimdilik fabrikanın nerede kurulabileceğine dair bir bilgi olmasa da Çinli üretici ülkemizde de bu tarz bir girişimde bulunabilir. Özellikle son dönemde Çin’den gelen elektrikli otomobillere uygulanan tebliğ nedeniyle BYD ülkemizde istediği bir satış başarısına ulaşamadı. Ancak geçtiğimiz haftalarda satışa sürülen şarj edilebilir hibrit olan BYD Seal U DM-i oldukça ilgi gördü.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu