BYD ve Chery, Türkiye’ye fabrika kurmak üzere!

Çinli otomobil üreticilerinden Chery ve BYD, yakın zaman içerisinde Türkiye’ye yatırım yaparak fabrika kurmayı düşünüyor.

Bloomberg HT’nin haberine göre Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BYD ve Chery ile Türkiye’de fabrika yatırımı için konuşma gerçekleştirdi. Kacır, açıklamasında ileri düzeyde yapılan görüşmeler sonucunda son aşamaya gelindiğini belirtti. Ayrıca bu yaz içerisinde yatırımların açıklanabileceğini söyledi.

Sanayi Bakanı, Çinli markaların özellikle Gümrük Birliği sebebiyle Türkiye’de fabrika kurmak istediklerini belirtti. Ayrıca otomotiv alanında ülkemizin gelişmiş olmasının da en büyük etkenlerden biri olduğunun altını çizdi. Bu markalara ek olarak MG ve Great Wall Motor ile de görüşmeler gerçekleştirildiği söylendi.

Kacır, elektrikli araç yatırımıyla birlikte batarya yatırımlarını da desteklediklerini belirtti: “BYD kendi bataryalarını üreten bir firma. Biz görüştüğümüz bütün elektrikli araç üreticilerine batarya yatırımını da Türkiye’ye getirmeleri durumunda bunun için de çok ayrıcalıklı imkanlar sunacağımızı zaten ifade ediyoruz. Ümidimiz elektrikli araç yatırımı gerçekleşirse bununla birlikte batarya yatırımlarının da önünün açılması. Ama öndeki konu elektrikli araç.”

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde BYD’nin Macaristan’ın ardından Avrupa’da ikinci bir fabrika kurabileceğini belirtmiştik. Eğer diğer alternatifler rafa kaldırılırsa şirketin Avrupa’daki ikinci fabrikası Türkiye’de kurulacak gibi duruyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Chery ve BYD, yatırımları sonucunda Türkiye’de fabrika açar mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu