BYD’den MG4 rakibi yeni hatchback: Seal X!

Çinli elektrikli otomobil üreticisi BYD’nin önümüzdeki dönemde Avrupa’da satışa sunmayı planladığı Seal X modeli ortaya çıktı.

Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı kayıtlarında paylaşılan verilerle birlikte Ocean serisinin yeni üyesi ortaya çıktı. Şimdilik Seal X olarak adlandırılan modelin Seal 06 veya Seal 05 gibi isimlerle piyasaya sürülmesi bekleniyor. Şirketin Avrupa’da satışa sunmayı planladığı modellerden biri olan araca baktığımızda MG4’e benzer bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Aerodinamik bir yapıya sahip olan araç, hem far hem de stop grubuyla oldukça şık gözüküyor. BYD Ocean-M electric konseptinin seri üretim versiyonu olacak olan aracın iç mekanına dair henüz net bir fotoğraf bulunmuyor.

Teknik tarafa gelirsek araç, 2 farklı güç ünitesiyle karşımıza çıkacak. Giriş seviyesinde model, arkada konumlanan tek elektrikli motoru sayesinde 217 beygir (160 kW) güç üretebilecek. Çift motorlu versiyon ise 421 beygir (310 kW) güç üretebilecek. Lityum demir fosfat (LFP) Blade bataryaya sahip olacak olan araç, Çinli firmanın e-platform 3.0 evo mimarisi üzerine inşa edilecek.

Şimdilik Çinli otomobil üreticisinin planlarını bilmesek de önümüzdeki dönemde aracı ülkemizde de görebiliriz. Zira markanın Macaristan’daki fabrikasında üretime başlamasıyla ülkemizdeki ürün gamını zenginleştireceğini düşünüyoruz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Siz BYD Seal X’i önümüzdeki dönemde uygun bir fiyat etiketiyle gelirse satın alır mısınız? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu