iPhone 16 serisinin batarya modülleri için yeni gelişme!

Amerikan teknoloji devi Apple, bu yıl tanıtacağı iPhone 16 serisinde daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip batarya modüllerine yer verecek.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan son bilgilere göre iPhone 16 Pro Max’te bizleri daha fazla enerji yoğunluğuna sahip olan bir batarya karşılayacak. Bu da aynı boyuttaki bataryanın daha iyi bir kullanım ömrü sunacağı veya batarya modülünün küçültülerek benzer kullanım ömrü sunabileceği anlamına geliyor.

“En son tedarik zinciri araştırmam, iPhone 16 Pro Max’in pil hücrelerinin enerji yoğunluğunun (Wh/kg) artacağını gösteriyor; bu da aynı pil boyutuyla daha uzun pil ömrü veya aynı pil ömrüyle daha düşük pil boyutu avantajı sağlıyor.”

Buna ek olarak aktarılan bilgilere göre Apple, alüminyum olan batarya yuvasını paslanmaz çelik bir versiyonuyla değiştirecek. Her ne kadar bu sayede iPhone 16 serisinin batarya dayanıklılığı artacak olsa da ısıyı dağıtması konusunda paslanmaz çeliğin sıkıntı yaratabileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca alüminyum yerine paslanmaz çelik tercih edilmesi telefonun ağırlığını da artırabilir.

Bu durum biraz tuhaf gibi gözükse de son dönemde Avrupa Birliği’nin koyduğu yasa sebebiyle batarya değişimlerinin kolayca yapılabilmesi gerekiyor. Büyük ihtimalle paslanmaz çelik yuvanın sökülüp takılması alüminyuma kıyasla daha kolay olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce iPhone 16 serisi hangi özellikleriyle öne çıkacak? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu