Leapmotor, Eylül itibariyle Avrupa ülkelerinde faaliyetlerine başlıyor!

Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından Stellantis N.V., Çin’in önde gelen otomobil üreticilerinden Leapmotor ile kısa bir süre önce görüşmelerine başladığı ortak girişim için yetki süreci tamamladı. Stellantis N.V. ve Leapmotor iki şirketin gerekli tüm yetkileri tamamladığını ve yüzde 51/49 hisseyle Stellantis liderliğinde bir ortak girişim olan Leapmotor International B.V.’nin kuruluşunun tamamlandığını açıkladı. 

Elektrikli satışlarına hız verecek ortaklık!

Merkezi Amsterdam’da bulunan ve eski Stellantis Çin yöneticisi CEO Tianshu Xin liderliğindeki yönetim ekibi, ilk etapta T03 ve C10 modellerini Avrupa pazarlarında başarılı bir şekilde tanıtmak için hazırlanıyor. Ekip, 2024 yılının dördüncü çeyreğinden itibaren de Hindistan ve Asya Pasifik (Büyük Çin hariç), Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika pazarlarına açılacak. A segmentinde yer alan T03 modeli, B segmenti seviyesindeki iç hacmi ve 265 km WLTP menziliyle kentsel kullanımda öne çıkıyor. C10 ise, 420 km WLTP menzili ve E-NCAP’tan aldığı 5 Yıldız ile dikkat çekiyor. Segmentinin en iyi sürüş ve yol tutuş deneyimini sunan C10, tam donanımlı ve aile odaklı bir D segmenti model olarak öne çıkıyor. İki şirket, Ekim 2023 tarihinde Stellantis’in ilk 3 Çinli elektrikli otomobilstartup markasından biri olan otomotiv şirketi Leapmotor’dan yaklaşık yüzde 21 hisse satın almak için 1,5 milyar Euro yatırım yaptığını açıkladı. Anlaşma ayrıca Büyük Çin dışındaki Leapmotor ürünlerinin ihracat, satış ve üretimi için münhasır haklara sahip olacak Leapmotor International oluşumunu da kapsıyor. Ortaklık, Leapmotor’un dünyanın en büyük pazarı olan Çin’deki satışlarını daha da artırmayı ve diğer bölgelerde Leapmotor markasının satışlarını önemli ölçüde hızlandırmak üzere Stellantis’in köklü küresel ticari varlığından yararlanmayı hedefliyor.

  • Leapmotor, yeni SUV modeli C10’u tanıttı!

Bu ortaklıkla verimlilik üst düzeye çıkacak!

Leapmotor International’ın elektrikli otomobil çözümleri, Stellantis’in mevcut teknolojisini ve ikonik marka portföyünü tamamlayıcı niteliğini taşıyor ve küresel müşterilere daha uygun fiyatlı mobilite çözümleri sunacak. Stellantis dağıtım kanallarından yararlanan lansman planı, Eylül 2024’ten itibaren Fransa, İtalya, Almanya, Hollanda, İspanya, Portekiz, Belçika, Yunanistan ve Romanya olmak üzere Avrupa’da başlayacak. Bu lansman planı, seçilmiş ülke yöneticileri ve Stellantis&You noktaları tarafından desteklenecek ve yıl sonuna kadar 200 satış noktasına ulaşacak. Müşterilere üst düzey hizmet sağlamak üzere 2026 yılına kadar 500 satış noktasına çıkacak. Leapmotor ürün lansmanı 2024 yılı sonlarında, Orta Doğu ve Afrika (Türkiye, İsrail vb.), Hindistan ve Asya Pasifik (Avustralya, Yeni Zelanda, Tayland, Malezya ve Hindistan) ve Güney Amerika’ya (Brezilya ve Şili) genişleyecek.

Leapmotor C10 ve T03 hakkında

Leapmotor C10, Leapmotor’un küresel tasarım ve güvenlik standartlarına göre üretilen ilk küresel ürünü. C10, merkezi entegre elektronik ve elektrik mimarisi, hücreden şasiye (CTC) teknolojisi ve amiral gemisi akıllı kokpit gibi endüstri lideri akıllı elektrik teknolojisine sahip Leapmotor’un geliştirdiği LEAP 3.0 teknoloji mimarisine dayanıyor. C10, 420 km WLTP menzili ve 5 Yıldız E-NCAP değerlendirmesiyle segmentinin en iyi sürüş ve yol tutuş deneyimini sunan tam donanımlı ve aile odaklı bir D segmenti otomobil. Teknolojik ve estetik tasarımıyla “2023 Uluslararası CMF Tasarım Ödülü”nü kazandıktan sonra, geçtiğimiz günlerde Fransa Tasarım Ödülleri’nde (FDA) 2024 Altın Ödülü’nü kazandı. Leapmotor T03, B segment seviyesinde iç alana sahip küçük beş kapılı, A segmenti kentsel kullanıma yönelik bir otomobil. Sadece tarzıyla değil, aynı zamanda sürüş keyfi ve 265 km WLTP menziliyle de dikkat çekiyor. Küçük batarya elektrikli otomobil segmentinde JD Power İlk Kalite Araştırmasında 1. oldu.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu