Trend

Renault’tan C segmenti için yeni oyuncu: Symbioz!

Fransız otomobil üreticisi Renault, Nissan Qashqai rakibi yeni Symbioz modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk olarak aracın tasarımına baktığımızda yeni nesil Renault modellerinden pek çok farklı izler taşıdığını söyleyebiliriz. 4.413 mm uzunluğu ile Captur ve Austral arasında konumlanan araç, oldukça sportif gözüküyor. İç mekana geçtiğimizde ise bizleri dijital gösterge paneli ile Google Assistant destekli 10.4 inç boyutundaki multimedya ekranı karşılıyor.

Teknik tarafa gelirsek yeni Renault Symbioz, hibrit bir üniteyle bizlerin karşısına çıkıyor. 1.6 litrelik 95 beygir güç üretebilen içten yanmalı motor, 53 beygirlik elektrikli motor ve 25 beygirlik başlangıç jeneratörü ile araç, toplamda 145 beygir güç üretebiliyor ve otomatik bir şanzımanla kombine ediliyor. Vites kutusu benzinli motor için 4, elektrik motor için 2 vites oranı sunuyor.

  • Renault'tan C segmenti için yeni oyuncu: Symbioz!
  • Renault'tan C segmenti için yeni oyuncu: Symbioz!

Renault Captur ve Clio’da kullanılan CMF-B platformu üzerine inşa edilecek olan C segmentindeki SUV, 492 litrelik bir bagaj hacmi sunacak. Güvenlik tarafına gelirsek araçta pek çok farklı sürüş destek sistemine yer verilecek. Aracın siparişleri Temmuz ayı itibariyle alınmaya başlayacak ve o dönemde modelin detaylı fiyat listesi açıklanacak. Şimdilik aracın ülkemizde de satışa sunulup sunulmayacağıyla ilgili net bir bilgi bulunmuyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Captur ve Austral gibi modeller varken Symbioz’un tanıtılmasına gerek var mıydı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu