Trend

727 beygirlik yeni BMW M5, PHEV güç ünitesiyle karşımızda!

Alman otomobil üreticisi BMW, performans tutkunları tarafından uzun zamandır beklenen yeni M5 modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk olarak teknik tarafla başladığımız yeni BMW M5 ile birlikte artık hibrit bir ünitenin hayatımıza giriş yaptığını görüyoruz. Araçta 4.4 litrelik turboşarjlı V8 bir motor yer alıyor ve bu üniteye elektrik motoru eşlik ediyor. Toplamda 727 beygir güç ve 1.000 Nm tork üretebilen araç, 2.445 kg’lık ağırlığıyla oldukça dikkat çekiyor. Zira eski nesil BMW M5 daha az beygir üretebilmesine rağmen 1.971 kg’lık ağırlığı sayesinde yeni nesline kıyasla daha iyi bir hızlanma sunabiliyor.

Aktarılanlara göre yeni G90 M5, 0-96 km/s hızlanmasını 3.4 saniyede gerçekleştirecek. Eski nesil F90 M5 ise 0-96 km/s hızlanmasını 3.2 saniyede gerçekleştirebiliyordu. Maksimum hız tarafına geldiğimizde ise araç standart olarak 250 km/s hıza çıkabiliyor. M Sürücü Paketi ile bu hız 306 km/s’e kadar çıkarılabiliyor.

Yeni BMW M5, hibrit ünitesi sayesinde tamamen elektrikli olarak 40 km menzil sunabiliyor. 8 ileri M Steptronic bir şanzımana sahip olan araçta “Boost Control” adında yeni bir özellik karşımıza çıkıyor. Bu özellik sayesinde sol vites kulakçılığını çektiğinizde araç tüm sistemleri en performanslı kullanıma göre ayarlıyor. Eski neslinde de olduğu gibi 4 tekerlekten çekiş sistemiyle sunuluyor.

Tasarım tarafına geldiğimizde standart 5 Serisi’nin üzerine eklenen sportif detaylarla oldukça hoş gözüktüğünü söyleyebiliriz. İç mekanda yer alan M detayları ve kırmızı detaylar aracın dikkat çekiciliğini artırıyor. Pek çok farklı donanım aracın içerisinde standart olarak sunuluyor.

Goodwood Hız Festivali’nde çıkışını gerçekleştirecek olan yeni M5, şirketin Dingolfing fabrikasında Temmuz itibariyle üretilmeye başlanacak ve 119.500 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılarla buluşacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu