Apple, iPhone üretim hattında otomasyonu artırmak istiyor!

Amerikan teknoloji devi Apple, yapacağı yeni hamlelerle iPhone üretim hattındaki çalışanların sayısını azaltarak otomasyonu artırmayı planlıyor.

The Information tarafından yapılan son paylaşıma göre şirket, müdürleriyle yaptığı görüşmelerde önümüzdeki yıllar içerisinde iPhone üretim hatlarındaki çalışan sayılarının yüzde 50’ye kadar azaltılması gerektiğini belirtti. Rapora göre bu karar şirketin operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Sabih Khan tarafından verildi. Her ne kadar karar şimdi ortaya çıksa da aktarılanlara göre ilk olarak Kasım 2022’de Foxconn fabrikasının önünde iPhone işçileri ve polis arasında yaşanan olayların ardından alındı.

Bu kapsamda Apple, iPhone üretim hatlarında daha fazla makineye yer vererek çalışanların sayısını oldukça azaltacak. Ancak bu azaltma programı şirketin milyon dolarlar ödemesine yol açacak. Bu sebeple değişim yavaş yavaş gerçekleşecek. Yıllık tedarik zinciri raporlarına göre üretim alanlarında çalışan işçi sayısı 2022’de 1.6 milyonken 2024 yılında 1.4 milyona geriledi. Ayrıca iPhone 15’in üretiminde de önemli derecede makinelere yer verildi.

Tüm bunlara ek olarak Apple, DarwinAI da dahil olmak üzere bazı şirketleri satın alarak üretim hattının otomasyonu için çalışmalar gerçekleştirdi. Şirket, her ne kadar bu yıl iPhone 16’nın düğmelerinin ve parçalarının birleşimini otomatikleştirmeyi düşünse de yüksek oranlarda kusurlara sebep olabileceği sebebiyle iptal etti. Önümüzdeki dönemde yapılacak olan yeni açıklamalarla şirketin planı net olarak belli olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu