Trend

Apple’dan merakla beklenen yapay zeka: Apple Intelligence!

Amerikan teknoloji devi Apple, Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC 2024) Apple Intelligence yeni yapay zeka çözümünü duyurdu.

Apple Intelligence olarak adlandırılan yeni yapay zeka özelliklerine baktığımızda iOS, iPadOS, macOS ve watchOS gibi tüm işletim sistemlerinde çalışabildiğinde görebiliyoruz. Yeni dil anlayışı sayesinde pek çok farklı uygulamada metinlerinizi yapay zekaya yeniden yazdırabileceksiniz.

Bir diğer taraftan Siri’ye geldiğimizde ise artık daha net bir konuşmaya sahip olduğunu görüyoruz. Yazarak da etkileşime girebileceğimiz sesli asistan, pek çok farklı uygulamaya erişebilecek. Bu sayede istekleriniz üzerine mesaj ve mail yollayabilecek. OpenAI ile yapılan iş birliği çerçevesinde ChatGPT direkt olarak cihazlara entegre edilecek. Bu sayede kullanıcılar, cihazlar üzerinden ChatGPT’nin ücretli versiyonundaki özelliklere erişebilecekler.

Fotoğraflara gelecek olan yeniliklerle birlikte fotoğraflar rahatlıkla yapay zeka desteğiyle düzenlenebilecek. Ayrıca Genmoji adlı yeni özellik sayesinde isteğinize uygun olarak yapay zekayla emoji üretebileceksiniz Her ne kadar özellikler oldukça dikkat çekici olsa da maalesef sadece iPhone 15 Pro ailesinde kullanılabilecek. Buna ek olarak M1 ve daha iyi Apple Silicon işlemcilerine sahip cihazlarda bu özellikler sunulacak.

Şimdilik Apple Intelligence özelliklerinin ne zaman sunulacağı net olarak bilinmese de ilk etapta Sonbahar’da beta olarak ABD İngilizcesi ile kullanıma sunulacak. İlerleyen dönemlerde diğer diller için de destek verilecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu