Avrupa’da elektrikli otomobil satışları düşüş gösterdi!

Yapılan son araştırmaya göre Avrupa’da Mayıs ayındaki elektrikli otomobil satışlarında ciddi bir düşüş yaşandı.

Yayınlanan son raporlara göre Mayıs 2024’te Avrupa’da toplam 1.09 milyon adet otomobil satışı gerçekleştirildi. Bu satışla birlikte geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla araç satışında yüzde 2.6’lık bir düşüş yaşandı. Elektrikli otomobil satışlarında yaşanan yüzde 11’lik düşüşle birlikte Mayıs ayında 181.968 adet elektrikli satışı gerçekleştirildi. Elektriklilere ek olarak şarj edilebilir hibrit modellerin satışında da yüzde 9.6’lık bir düşüş yaşandı.

Özellikle son dönemde teşviklerin yavaş yavaş kaldırılmaya başlanmasıyla birlikte elektriklilere olan talep oldukça azalmaya başladı. İçten yanmalı modellere kıyasla elektrikli araçların fiyatlarının yüksek olması pek çok farklı kullanıcının farklı araçlara yönelmesine sebep oldu. Ayrıca geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği’nin Çin’den gelen elektrikli araçlara ekstra vergi koymasıyla birlikte önümüzdeki dönemde satışların daha da düşmesi bekleniyor.

Citi analisti olan Harald Hendrikse yaptığı son açıklamada bu satış adetlerinin sektör için yeterli olmadığını belirterek yatırımların kısa süre içerisinde durdurulması gerektiğini belirtti. Ülke bazlı olarak baktığımızda en büyük düşüşün yüzde 31 ile Almanya’da gerçekleştiğini görebiliyoruz.

Son dönemde otomobil üreticileri elektrikli hedeflerini erteleyerek tekrardan içten yanmalı motorların üretimine yönelmeye başladı. Şimdilik sektörün geleceği net olarak bilinmese de ileride elektriklilerle birlikte içten yanmalı modellerin satışlarının da devam edeceğini düşünüyorum.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce elektriklilerin geleceği nasıl olacak? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu