Trend

BMW 6 Serisi tekrardan canlanıyor! İşte ayrıntılar:

Alman otomobil üreticisi BMW, bir süre önce üretimini sonlandırdığı 6 Serisi modelini tekrardan canlandırmayı planlıyor.

Automotive News tarafından yayınlanan son rapora göre şirket, yeni 6 Serisi’ni 2026’in ikinci yarısında 8 Serisi’nin üretiminin sona ermesinin ardından piyasaya sürecek. 8 Serisi’nin yerini alacak olan araç, hem convertible hem de coupe formlarıyla karşımıza çıkacak. Halihazırda 8 Serisi’nde 2 – 4 kapılı coupe ve convertible versiyonları sunuluyor.

Aktarılanlara göre yeni BMW 6 Serisi şirketin CLAR platformu üzerine inşa edilecek ve 110.000 dolarlık başlangıç fiyatına sahip olan 8 Serisi’ne kıyasla daha ulaşılabilir olacak. Platform sebebiyle hem içten yanmalı hem hibrit hem de tamamen elektrikli güç üniteleriyle satın alınabilecek.

Mandarin Oriental Bodrum’daki BMW Pop-Up Store, yeni BMW XM modelini ağırlıyor!
BMW XM

Raporda 6 Serisi’ne ek olarak daha yeni tanıtılan XM şarj edilebilir hibrit SUV modelinin de üretiminin sona ereceği belirtiliyor. Automotive News’in kaynağına göre BMW, ilerleyen dönemde XM’in yeni bir neslini karşımıza çıkarmayacak ve aracın üretimi 2028’in sonlarına doğru sona erecek. Her ne kadar daha öncesinde tamamen elektrikli bir versiyonun üretileceği konuşulsa da rapora göre plan iptal edildi.

Bu raporun aksine Motor1.com ile konuşan BMW yetkilileri şimdilik 6 Serisi’ni tekrardan üretime koymak gibi bir planları olmadığını ve ifadelerin spekülasyondan ibaret olduğunu söyledi. İlerleyen dönemlerde ortaya çıkacak yeni bilgilerle ayrıntılar belli olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu