BMW, elektriklilerle beraber içten yanmalı modellere de güveniyor!

Alman otomobil üreticisi BMW, son dönemde elektriklilere olan talebin artmasına rağmen içten yanmalı modellerin geleceğine inanıyor.

Şirketin ürün müdürü Bernd Körber tarafından yapılan açıklamaya göre BMW, aynı hat üzerinde içten yanmalı ve elektrikli modelleri birlikte üreterek kullanıcıların taleplerine anında cevap vermeyi amaçlıyor. Körber, elektrifikasyona geçiş sürecinin sancılı olacağını belirterek 2 yıl önce elektriklilerle ilgili oldukça iyimser tahminler yaptıklarını belirtti. Autocar ile gerçekleştirdiği röportajda şunları söyledi:

“Bizim için geliştirmenin çok değişken olacağı, çünkü bunun mevzuata ve müşteri ihtiyaçlarına bağlı olduğu her zaman açıktı. Öngörülebilir gelecekte teknoloji açısından esnek bir yaklaşım benimsiyoruz, bu nedenle tüm aktarma organlarını tek bir üretim hattında kurmayı planladık.”

Körber, tek bir üretim hattında farklı üniteler üreterek markanın fabrika kapatma veya mesai değiştirme gibi işlerle uğraşmayacağını vurguladı. Şu anda ürün müdürünün belirttiği üzere markanın diğer üreticilere kıyasla biraz daha farklı bir ürün gamı var. Zira BMW X1 ve X2 gibi modellerin hem içten yanmalı, hem hibrit hem de elektrikli versiyonları müşteriler tarafından tercih edilebiliyor. Bu sayede müşterilerin taleplerine tam olarak cevap verilebiliyor.

Önümüzdeki dönemde ise Neue Klasse platformu üzerine inşa edilecek yeni modellerin tanıtılmasıyla birlikte araçların içten yanmalı versiyonları da güncellenerek müşterilerle buluşturulacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce elektriklilerin geleceği nasıl olacak? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu