BMW X3, yenilenen tasarımı ve teknolojileriyle karşımızda!

Alman otomobil üreticisi BMW, uzun zamandır merakla beklenen yeni nesil X3 modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk olarak aracın tasarımına baktığımızda şirketin yeni nesil araçlarındakine benzer bir tasarım dili bizleri karşılıyor. Ön bölümde yer alan kare formlu böbrekler, ince far grubu, stoplar ve sert çizgiler aracın sportif gözükmesine yardımcı oluyor. İç mekana geçtiğimizde ise bizleri şirketin en yeni yazılımı ve ekranları karşılıyor. Uzaktan güncellemeler alabilen araçtan pek çok farklı uygulamaya telefona ihtiyaç duyulmadan erişilebiliyor.

Teknik tarafa gelirsek model, xDrive 30 ve M50 versiyonlarıyla satın alınabilecek. xDrive 30 versiyonunda 2.0 litrelik 4 silindirli hafif hibrit destekli bir ünite bizlerin karşısına çıkacak ve araç 258 beygir güç ve 400 Nm tork üretebilecek. Model, 0-96 km/s hızlanmasını sadece 6 saniyede tamamlayabilecek.

X3 M50 ise elektrik destekli 3.0 litrelik sıralı 6 silindirli turboşarjlı bir üniteye sahip olacak ve 399 beygir güç – 580 NM tork üretebilecek. 0-96 km/s hızlanmasını 4.4 saniyede tamamlayabilecek olan yeni BMW X3 M50, maksimum 249 km/s hıza ulaşabilecek. Buna ek olarak ilerleyen dönemlerde yeni BMW X3 M de bizlerin karşısına çıkacak.

Her ne kadar araç yenilense de asıl değişiklikler seneye tanıtılacak olan tamamen elektrikli BMW iX3 ile karşımıza çıkacak. Vision Neue Klasse X’in seri üretim versiyonu olarak sunulacak olan SUV, markanın yeni mimarisini kullanacak olan ilk model olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu