Elektrikliler, üreticileri içten yanmalı modeller üretmeye zorluyor!

Yayınlanan Car Wars 2024 raporuna göre elektriklilerin üretimindeki maliyetler üreticilerin içten yanmalı modellere yönelmesine yol açıyor.

Bank of America tarafından yayınlanan Car Wars 2024 raporuna göre önümüzdeki dönemde Amerikan otomobil endüstrisini zor zamanlar bekliyor. Rapor, bölgedeki 3 büyük üreticiye (General Motors, Ford ve Chrysler) Çin pazarındaki varlıklarını değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca güç üniteleri konusunda karmaşıklığın devam edeceğine ve üreticileri bu sebeple belirsizliklerin beklediğine de yer verildi.

Son dönemde elektrikli otomobillere olan talebin yavaş yavaş düşmeye başlaması otomobil üreticilerini tekrardan düşünme yoluna yönlendirdi. Raporda elektrikli ve hibrit araçların 2025 – 2028 yılları arasında yollara çıkacak olan araçların yüzde 60’ını oluşturacağı vurgulandı. Bu da geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 4 oranında düşüş yaşandığını bizlere gösteriyor. Her ne kadar yüzde 4 oldukça düşüş gözükse de piyasada 148 elektrikli yerini 113 elektrikli modelin satışının gerçekleşeceği anlamına geliyor.

Genel olarak bunları yorumlarsak bu durum üreticilerin içten yanmalı modeller sunmaya devam edeceğini bizlere gösteriyor. Özellikle son dönemde pek çok farklı üreticinin elektrikli otomobillerden kar elde edemediğini düşündüğümüzde bu şekilde bir adım atılması şirketler için oldukça mantıklı. General Motors ve Ford gibi üreticilerin yeni elektrikliler geliştirmesi için içten yanmalı araçlar piyasaya sürmesi gerekiyor. Raporda ileride 3 farklı ünitenin de üreticiler tarafından üretileceği belirtiliyor.

Her ne kadar standart otomobil üreticileri elektriklilerden kar edemese de bir diğer Amerikan otomobil üreticisi olan Tesla kar etmeyi başardı. Başarılı operasyonu sayesinde oldukça düşük maliyetlerde araçlar üreterek kullanıcılara sunabiliyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu