Trend

Mercedes-Benz, içten yanmalı motorlara büyük yatırım yapıyor!

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, elektrifikasyon planlarına rağmen içten yanmalı motorlara büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Alman Wirtschaftswoche tarafından şirketin CEO’su Ola Källenius ile gerçekleştirilen son röportajda yönetici, içten yanmalı motorların 2030’larda da hayatımızda olacağını belirterek yeni regülasyonlar sebebiyle büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi. Sadece bu yıl şirket, binek araçlar için 15 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı ve çoğunluğunu yüksek teknolojili içten yanmalı motorlar geliştirebilmek adına kullandı. CEO, ICE için yapılan harcamaların planlanandan fazla olduğunu belirtti.

Buna ek olarak 2026 yılında güncellenecek olan S-Serisi için yeni motor teknolojisi sebebiyle oldukça büyük bir para harcadıklarını vurguladı. Şu anda büyük yatırımları gerçekleştirmemeleri durumunda 2027 veya 2028 yılında içten yanmalı üretimini durdurmak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Özellikle son dönemde yayınlanan Euro 7 ve Çin 7 regülasyonları sebebiyle pek çok farklı üreticinin daha temiz bir şekilde çalışabilen içten yanmalı motorlar üretmesi gerekiyor. Bu sebeple de Mercedes-Benz gibi pek çok farklı üretici içten yanmalı motorlara büyük yatırımla yapmaya başladı. Zira markalar, yeni normlara uygun motorlar üretememeleri durumunda büyük cezalar ödemek zorunda kalacak.

Buna ek olarak Mercedes-Benz, Çinli Geely ile yeni hibrit üniteler geliştirmeyi planlıyor. Geliştirilecek olan ünitelerin hem Volvo hem de Mercedes-Benz modellerinde sunulması hedefleniyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu