Stellantis’ten yeni nesil otonom sürüş teknolojisi: STLA AutoDrive!

Otomobil üreticisi Stellantis, diğer markalarla rekabet edebilmek adına STLA AutoDrive yeni otonom sürüş teknolojisini duyurdu.

Şirket tarafından düzenlenen yıllık yatırımcı toplantısında yapılan açıklamada yeni otonom sürüş teknoloji paylaşıldı. STLA AutoDrive olarak adlandırılacak olan yeni otonom sürüş sistemi şirketin tüm markalarında aktif olarak kullanılacak ve General Motors’un Super Cruise, Ford’un BlueCruise sistemleriyle rekabet edecek.

Markanın yeni teknoloji paketinin temelinde bulutla entegre ve elektronik bir mimari olan STLA Brain yer alacak. Qualcomm işlemcilere sahip olacak olan STLA Brain aracın tüm sensörlerine erişebilecek. Kablosuz güncellemeleri destekleyecek olan bu sistem sayesinde yeni özelliklerin geliştirilme süreleri de yüzde 75 oranında azaltılmış olacak.

Bununla birlikte STLA AutoDrive sistemi de araçlarla kullanılmaya başlanacak. Halihazırda 2021 yılından beri geliştirilen sistem 2025 yılı itibariyle bazı araçlarda kullanıma sunulacak. Her ne kadar şu anda bazı araçlarda Seviye 2 eller serbest sürücü destek sistemleri sunulsa da yeni otonom sürüş yazılımı bu sistemlerin yerini alacak.

Stellantis‘e göre AutoDrive sistemi Seviye 2, 2+ ve Seviye 3 otonom sürüş kapasitesine sahip olabilecek. Bu da sistem sayesinde yola bakmak zorunda olmadan sürüş yapabileceği anlamına geliyor. İlk etapta sürücüden 10 dakikada bir tepki istenecekken kademeli olarak bu istek 20 dakika ve 40 dakikaya yükselecek. Seviye 3 otonom sürüş sistemi başlangıçta sadece otobanlarda kullanılabilecek.

Bu sistemlerle birlikte şirketin araçlarında akıllı kokpitler de kullanılacak ve yapay zeka entegrasyonuyla kişiselleştirilmiş bir deneyim sunulacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu