X, yetişkinliklere yönelik içeriklerin paylaşımına izin veriyor!

Dünyaca ünlü sosyal medya platformlarından biri olan X, uygulamada yetişkinlere yönelik içeriklerin paylaşılmasını izin vermeye başladıklarını duyurdu.

Şirket tarafından destek sayfasında yapılan paylaşımda “Kullanıcıların, kendi rızalarıyla üretildiği ve dağıtıldığı sürece cinsel temalarla ilgili materyaller oluşturabilmeleri, dağıtabilmeleri ve tüketebilmeleri gerektiğine inanıyoruz.” ifadesini yer verildi. Bu karara kadar her ne kadar kullanıcılar yetişkinlere yönelik içerikler paylaşabiliyor olsalar da platform bununla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmamıştı.

Buna ek olarak çocukların ve istemeyen kişilerin bu tarz içerikleri görmeyebileceği belirtiliyor. Halihazırda 18 yaş altında olan veya platforma herhangi bir doğum tarihi belirtmeyen kişiler yetişkinlere yönelik içeriklere erişim sağlayamıyor. Ayrıca bu tarz içerik paylaşımı yapan kişilerin içeriklerini hassas içerik olarak etiketlemesi gerektiğine de vurgu yapılıyor.

Reuters tarafından paylaşılan son verileri göre X‘te yapılan paylaşımların yaklaşık yüzde 13’ünü yetişkinlere yönelik içerikler oluşturuyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu