Yeni Citroen C3 Aircross, 7 koltuklu versiyonuyla tanıtıldı!

Fransız otomobil üreticisi Citroen, uygun fiyatlı yeni nesil C3 Aircross modelinin tanıtımını gerçekleştirdi.

İlk olarak tasarıma baktığımızda aracın yeni Citroen C3’e oldukça benzediğini söyleyebiliriz. C formundaki LED farlar, yeni logo ve keskin çizgilerle birlikte araç oldukça şık gözüküyor. İç mekana geçtiğimizde ise bizleri yeni bir direksiyon simidi ile 10.25 inç boyutundaki multimedya ekranı karşılıyor. Android Auto ve Apple CarPlay’i destekleyen araçta kablosuz şarj ve yeni yasalar sebebiyle şerit takip asistanı gibi pek çok farklı güvenlik asistanı sunuluyor.

Teknik tarafa gelirsek Advanced Comfort adı verilen konforlu bir süspansiyon sistemiyle gelecek olan yeni Citroen C3 Aircross, büyüyen boyutları neticesinde 4.390 mm uzunluğa sahip olacak. İsteğe bağlı olarak araç, 7 koltuklu olarak da satın alınabilecek. Motor tarafında bizleri elektrikli, hibrit ve içten yanmalı olmak üzere 3 farklı seçenek karşılayacak.

Giriş versiyonunda 102 beygir güç üretebilen Euro7 normlarına uygun 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen içten yanmalı bir ünite karşımıza çıkacak. Hibrit tarafında 1.2 litrelik 3 silindirli 136 beygir güç üretebilen elektrikli destekli bir ünite bizleri karşılayacak ve otomatik şanzımanla birlikte alınabilecek. Elektrikli ünite ise 44 kWh’lik bataryasıyla 113 beygir güç üretebilecek ve 300 km’nin üzerinde bir menzil sunabilecek. Maksimum 145 km/s hıza çıkabilecek olan araç, 100 kW DC hızlı şarj sayesinde yüzde 20’den 80’e 26 dakikada şarj olabilecek.

Bu versiyona ek olarak 2025 yılında 400 km’den fazla menzil sunabilen farklı bir elektrikli versiyon da satışa sunulacak. Fransa’da içten yanmalı versiyonun fiyatı 19.400 €’dan, hibrit versiyonun fiyatı 25.500 €’dan ve elektrikli versiyonun fiyatı 27.400 €’dan başlayacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu