Yeni Toyota Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid Türkiye’de!

Toyota, B segmentinde büyük beğeni toplayan, yenilikçi tam hibrit teknolojisiyle yüksek verimliliği ve performansı bir araya getiren Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid modellerini yenilenen ürün gamıyla Türkiye’de satışa sundu. B hatchback modeli Yeni Yaris Hybrid, 1 milyon 255 bin TL’den başlayan lansmana özel fiyatlarla sunulurken, B-SUV modeli Yeni Yaris Cross Hybrid ise 1 milyon 490 bin TL’den başlayan lansmana özel fiyatlarla kullanıcıları bekliyor.

İki farklı güce sahip tam hibrit seçeneğiyle geldi

Toyota, Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid modellerini, markanın en yeni hibrit teknolojileriyle buluşturdu. Geniş bir tam hibrit ürün gamına sahip Toyota, bu çeşitliliğini Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid modellerinde sunduğu iki farklı güce sahip hibrit motor seçenekleriyle daha da arttırdı. Yenilenerek iddiasını daha ileriye taşıyan Yeni Yaris Hybrid ve Yeni Yaris Cross Hybrid, yüksek verimliliğiyle öne çıkan 116 HP tam hibrit ve yüksek performansı düşük yakıt tüketimiyle bir araya getiren 130 HP tam hibrit versiyonuyla tercih edilebiliyor.

Daha performanslı tam hibrit versiyonlar, yüzde 12 artışla 130 HP motor gücüne ve yüzde 30 artışla 185 Nm maksimum torka ulaştı. Bu sayede Yaris Hybrid 0-100 km/s hızlanmasını 9.2 saniyede tamamlarken Yaris Cross Hybrid 10.7 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını gerçekleştiriyor. Her iki model de düşük tüketimleri ve düşük CO2 emisyonlarıyla dikkat çekiyor. Yaris Hybrid’in tüketimi 3.9 lt/100 km’ye kadar düşerken B-SUV modeli Yaris Cross Hybrid sadece 4.5 lt/100 km tüketime sahip. Yeni Yaris Hybrid, 96-116 g/km düşük CO2 emisyonuyla da dikkat çekerken, Yaris Cross Hybrid 101-116 g/km CO2 emisyonu ile sınıfının en düşük değerlerini sunuyor.

116 HP’lik tam hibrit versiyonu ise, 116 HP gücü ve 141 Nm torkuyla düşük hızlarda daha keskin tepkiler verecek ve elektrik motorunu daha uzun süre kullanarak verimliliği artıracak şekilde geliştirildi.

Yolculukları daha eğlenceli hale getiren dijital kullanıcı deneyimi

Yeni Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid, son teknolojiye sahip bilgi ve eğlence sistemleriyle tamamen yeni bir dijital kullanıcı deneyimi sunuyor. Yenilenen modellerde, versiyona göre 12.3 inç dijital göstergenin yanı sıra daha sezgisel tepkiler veren 10.5 inç multimedya ekranı yer alıyor.

Sınıfında öne çıkan ölçülerdeki ekranlar, her koşulda en iyi görüntüyü sağlayacak şekilde konumlandırıldı. Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid’in gelişmiş multimedya sistemi, artırılmış işlemci gücü sayesinde komutlara daha hızlı yanıt vererek kolay ve sezgisel kullanım için tasarlandı. Sistemde; geliştirilmiş, daha duyarlı bir ses tanıma sistemi ve doğal konuşma dilini tanıyabilen yerleşik bir “Hey Toyota” sesli asistan da yer alacak. Hem Apple CarPlay hem de Android Auto için kablosuz akıllı telefon entegrasyonu ile kolay bağlantı sağlayan sistem her zaman pratik bir kullanım sunuyor.

Güvenlikte yüksek standart

Toyota, tüm modellerinde olduğu gibi Yaris Hybrid ve Yaris Cross Hybrid modellerinde de eksiksiz ve yüksek güvenlik özelliklerini standart olarak sunuyor. Her iki model de en gelişmiş Toyota Safety Sense 3 ile donatıldı. Güvenlik sistemleri arasında Akıllı Şerit Takip Sistemi (LTA), Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (Tüm hızlarda) (ACC), Sollama Desteği, Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB), Yaya, Bisikletli Ve Motosikletli Algılama Özellikli Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS), Kavşakta Çarpışma Önleme Sistemi (ITA), Karşı Yönden Gelen Araç Çarpışma Önleme Sistemi, Acil Durum Direksiyon Desteği (ESA), Trafik İşareti Algılama Sistemi (RSA), Düşük Hızlarda Ani Hızlanmanın Kontrol Altına Alınması Sistemi, Viraj Hızı Yönetimine Sahip Radar Seyir Kontrolü, Acil Durum Durdurma Sistemi (EDSS), Proaktif Sürüş Desteği (PDA) ve Aktif Viraj Yardımcısı (ACA) standart olarak yer alıyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu