Trend

Apple, 2024’te 90 milyondan fazla iPhone 16 satacak!

Amerikan teknoloji devi Apple, sadece 2024 yılı içerisinde 90 milyon adetten fazla iPhone 16 satmayı planlıyor.

Bloomberg tarafından yayınlanan son rapora göre Apple, 2024 yılının son aylarında 90 milyondan fazla iPhone 16 satmayı hedefliyor.

“Şirket, bu yılın ikinci yarısında en az 90 milyon iPhone 16 cihazı satmayı hedefliyor ve zorlu bir 2023’ün ardından yeni ürün serisine yönelik talebi artırmak için yapay zeka hizmetlerine güveniyor.

Konuya aşina bir kişi, 2023’ün ikinci yarısında yaklaşık 81 milyon iPhone 15 sevkıyatının ardından şirketin tedarikçilere ve iş ortaklarına yeni iPhone sevkiyatlarında öncekilerle karşılaştırıldığında yaklaşık %10 büyüme hedeflediğini söylediğini söyledi.” (Bloomberg)

Şirket, yapay zeka özelliklerinin bu seneki satışları artırabileceğini düşünüyor. Zira geçtiğimizde günlerde gerçekleştirilen etkinlikle Apple Intelligence’ın sadece iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde kullanılabileceği açıklandı. Son beklentilerimize göre iPhone 16 serisinin tüm üyeleri Apple Intelligence‘ı destekleyecek.

Ayrıca Bloomberg’in raporuna göre yüksek talep beklentisinin bir diğer sebebi de Çin’deki satışların son zamanlarda artmaya başlaması:

“Hükümet verilerine ve Counterpoint Research gibi pazar takipçilerinin bağımsız araştırmalarına göre iPhone, Çin’de de 2024’e yavaş bir başlangıç ​​yaptı. Ancak Apple’ın ikonik telefonlarına olan talep, özellikle önemli “618” veya 18 Haziran’da ülke çapındaki alışveriş etkinliği öncesinde yaşanan indirimler nedeniyle Nisan ayından bu yana güçlü bir şekilde toparlanmaya başladı.” (Bloomberg)

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu