Trend

Apple, kameralı AirPods üretimine başlıyor!

Amerikan teknoloji devi Apple, yakın bir zaman içerisinde kameralı AirPods modellerinin seri üretimine başlamayı planlıyor.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından yapılan son paylaşıma göre Apple, 2026 öncesinde kameralı AirPods modellerinin üretimine başlayacak. AirPods’lar üzerinde yer alacak olan yeni kızılötesi kameralar iPhone ve iPad modellerindeki Face ID modüllerine benzeyecek. Yeni kamera modülü sayesinde AirPods modelleri hem Vision Pro hem de gelecekte tanıtılacak olan sanal gerçeklik gözlükleriyle entegre olarak çalışabilecek.

“Yeni AirPods’un uzamsal ses kullanıcı deneyimini geliştirmek ve uzamsal bilgi işlem ekosistemini güçlendirmek için Vision Pro ve gelecekteki Apple kulaklıklarla birlikte kullanılması bekleniyor. Örneğin, bir kullanıcı Vision Pro ile bir video izlerken ve bu yeni AirPod’ları takarken, kullanıcılar başlarını belirli bir yöne bakmak için çevirirse, mekansal ses/bilgi işlem deneyimini geliştirmek için o yöndeki ses kaynağı vurgulanabilir.”

Buna ek olarak bazı iddialara göre eklenecek olan yeni kameralar sayesinde AirPods modelleri bazı beden hareketleriyle de kontrol edilebilecek. Foxconn, yıllık 10 milyon çift kamera modülüne sahip AirPods üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Kuo’ya ek olarak geçtiğimiz Şubat ayında Bloomberg’den Mark Gurman da markanın kamera modülüne sahip AirPods modelleri üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca şirketin Meta Ray-Ban gözlükleri gibi akıllı gözlükler, akıllı yüzükler ve çeşitli Apple Watch modelleri üretmeyi düşündüğünü de vurguladı.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu