Trend

BYD, Türkiye’de resmi şirketini kurdu!

Çinli otomobil üreticisi BYD, geçtiğimiz günlerde açıklanan yatırım haberinin ardından Türkiye’de resmi olarak şirketini kurdu.

X’te DoluBatarya tarafından yapılan paylaşıma göre Çinli otomobil üreticisi BYD, 25 Temmuz 2024 tarihinde resmi şirketinin kuruluşunu gerçekleştirdi. 36 milyon liralık sermaye ile Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan şirket, ülkemizde elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretimine ek olarak araç parçalarının Ar-Ge’sini de yapmayı planlıyor.

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre BYD’nin Türkiye şirketinin başına Avrupa araç satışından sorumlu olan Shu Youxing atandı. Müdürler Kurulu Başkanı olaraksa neredeyse BYD’nin kuruluşundan beri şirkette farklı görevlerde çalışan ve halihazırda BYD’nin Amerika CEO’su olan tecrübeli isim Stella Li atandı.

8 Temmuz 2024’te Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile şirket 1 milyar dolarlık yatırım anlaşmasını imzalamıştı. Yapılan antlaşmanın ardından Çinli üretici şu şekilde bir açıklama yapmıştı:

“Türkiye’nin gelişen teknoloji ekosistemi, güçlü tedarikçi tabanı, olağanüstü konumu ve nitelikli iş gücü gibi sahip olduğu eşsiz avantajlar sayesinde, BYD’nin bu yeni üretim tesisine yaptığı yatırım, markanın yerel üretim yeteneklerini daha da geliştirmekte ve lojistik verimliliği artıracaktır. Bölgede yeni enerji araçlarına yönelik artan talebi karşılayarak Avrupa’daki tüketicilere ulaşmayı hedefliyoruz.”

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce BYD‘nin ardından hangi Çinli üreticiler ülkemize yatırım yapabilir? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu