BYD, Türkiye’ye 1 milyar dolar yatırım yaparak fabrika kuruyor!

Çinli otomobil üreticisi BYD, Avrupa’daki büyüme planı kapsamında Türkiye’ye yeni bir fabrika kurmak için yatırım yapacak.

Bloomberg tarafından yapılan paylaşıma göre Çinli otomobil üreticisi BYD, 8 Temmuz günü düzenleyeceği törenle birlikte Türkiye’ye 1 milyar dolar yatırım yaparak fabrika kuracağını duyuracak. Yapılan yatırım kapsamında şirketin fabrikası daha öncesinde Volkswagen’e tahsis edilen Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki araziye inşa edilecek.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Bloomberg tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile gerçekleştirilen röportajda Kacır, Çinli BYD ve Chery ile fabrika yatırımı için görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve bu görüşmelerin yaz aylarında sonuçlanacağını açıkladı.

Yapılacak olan yatırım anlaşmasıyla birlikte BYD, Çin’den ekstra vergiye takılmadan avantajlı bir şekilde otomobiller getirmeye devam edecek. Bu sayede üretici, diğer üreticilerin aksine fiyat avantajını koruyabilecek. Zira geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yapılan duyuruyla birlikte Çin’den gelen araçlara ek yüzde 40’lık gümrük vergisi getirildiği duyuruldu.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde BYD’nin ülkemizde yeni bir fabrika kurabileceğini belirttik. Şirketin yetkilileri tarafından yabancı basın ile gerçekleştirilen röportajda markanın Avrupa’da 2030 itibariyle lider elektrikli otomobil üreticisi olmayı hedeflediği belirtilerek Macaristan’da kurulan fabrikaya ek olarak yeni bir tesis kurmaları gerektiği vurgulandı.

Şimdilik tesise dair ayrıntıları bilmesek de önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle birlikte ayrıntılar belli olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu