Trend

iPhone 16, Samsung yapımı kamera sensörlerine sahip olabilir!

Amerikan teknoloji devi Apple, iPhone 16 serisinin ana kamera sensörü için Samsung ile iş birliği yapmayı planlıyor.

MacRumors tarafından yapılan son paylaşıma göre Apple, Samsung Systems LSI tarafından üretilen CMOS görüntü sensörleri için kalite değerlendirmesi gerçekleştiriliyor. Sensörlerin değerlendirmeyi geçmesi durumunda Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 16 serisinin ana kamerasında Samsung tarafından üretilen kontakt görüntü sensörüne yer verilecek.

Bugüne kadar şirket sensörler için Sony ile çalışsa da çeşitli güvenirlilik endişeleri sebebiyle Japon üreticiden uzaklaşmaya başladı. Geçtiğimiz yıl Sony tarafından kamera sensörlerinin zamanında teslim edilmemesi sebebiyle iPhone 15 lansmanın tarihinin belirlenmesinde sıkıntılar yaşandı. Bu durum Apple’ı Japon üreticiden uzaklaştırdı.

Samsung tarafından geliştirilen yeni görüntü sensörleri 3 katmanlı bir tasarımla karşımıza çıkacak. Fotodiyot, transistörler ve analog dijital dönüştürücüler için farklı katmanlar sunan sensör, Sony’nin iki katmanlı sensörlerine kıyasla farklı bir tasarıma sahip. Yeni sensörler sayesinde veri aktarım hızının artırılması hedefleniyor.

Kalite testlerinin olumlu sonuçlanmasıyla birlikte Apple, ilk defa en büyük rakiplerinden biri olan Samsung’dan kamera için görüntü sensörü tedarik edecek. İddialara göre Sonbahar aylarında tanıtılacak olan yeni iPhone 16 serisinde 12 MP yerine 48 MP’lik bir ultra geniş açı lensi bizleri karşılayacak ve fotoğraf – video çekimini kolaylaştıran Capture “Deklanşör” düğmesine cihazlarda yer verilecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu